BOKS

Tyson se s 54 na leđima želi boriti protiv 24 godine mlađeg Joshue

Foto: Instagram / Mike Tyson

MIKE TYSON 28. studenoga ima zakazanu borbu protiv Roya Jonesa Jr., što će mu biti prvi boksački meč nakon odlaska u mirovinu prije 15 godina.

Sad su mu 54 godine, a protivnik ima tri manje, no Tyson je uvjeren da bi se mogao nositi i s još puno mlađima, čak i s aktualnim svjetskim prvacima poput Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

"Jako sam zainteresiran", rekao je Tyson za TMZ o potencijalnoj borbi protiv Joshue.

"Ako to znači i da će humanitarni dio imati već odjek, neka bude tako, ja sam za", dodao je Iron Mike, koji se formalno nije borio od 2005., kad je usred borbe s anonimcem Kevinom McBrideom okončao karijeru.

Tyson je na proljeće počeo objavljivati snimke svojih treninga i fascinirao svijet brzinom i žestinom udaraca s obzirom na dob. U formu se doveo uz pomoć trenera Rafaela Cordeira, koji čak tvrdi da je Tyson bolji nego ikad te da bi se mogao boriti za naslov prvaka, a Tyson je sad potvrdio da bi se rado uhvatio takve borbe.

Ipak, Joshua je još u svibnju rekao da borbu s Tysonom ne bi prihvatio.

"Čak i kad bih se borio s njim i pobijedio ga, bio bih jedini čovjek sretan takvim ishodom. Ljudi ne bi bili zadovoljni, on je legenda, najveći boksač moderne ere. Svijet boksa priznaje samo dva prvaka - Alija i Tysona", rekao je tada Joshua u razgovoru za The Sun.

I Tyson Fury imao je ponudu od 10 milijuna funti da prihvati meč s Iron Mikeom, ali pregovori su propali.

Zasad je izvjesno da će se Mike Tyson 28. studenoga potući s Jonesom u borbi na osam rundi, a onda će i on i cijeli boksački svijet biti pametniji i vidjeti što dalje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.