U Bundesligi igrao veznjak od kojeg Dinamo očekuje milijune

Foto: Profimedia

HERTHA je nakon četiri uzastopna poraza i čak tri mjeseca od posljednje prvenstvene pobjede konačno slavila u Bundesligi. Na svom terenu je pobijedila Borussiju Mönchengladbach 4:1 u 20. kolu. Hertha je tako napredovala za jedno mjesto s pretposljednje pozicije te je sada na 16. mjestu. Na njemu je završila i posljednju sezonu, zbog čega je morala u doigravanje za opstanak. Izborila ga je jedva protiv HSV-a.

Gosti su danas u Berlinu poveli golom Elvedija u 17. minuti. Na 1:1 izjednačio je Ngankam, a za Herthu je preokrenuo Dardai u 52. minuti. Taj rezultat je bio sve do sudačke nadoknade, kada su Scherhant i Lukebakio iz penala postavili konačnih 4:1. Posljednjih sedam minuta za Herthu igrao je Ivan Šunjić (26), nakon što je dva posljednja poraza gledao s klupe. Tako je ubilježio 17. nastup za Herthu.

Bivši veznjak je prošlog ljeta došao na jednogodišnju posudbu iz Birminghama, kluba u koji ga je Dinamo u ljeto 2019. prodao uz odštetu od osam milijuna eura. Hertha ima mogućnost otkupa ugovora nakon isteka posudbe, a da će se to ostvariti nada se i Dinamo, koji bi dobio čak 30 posto iznosa tog transfera.

Šunjić je tijekom tri godine u Birminghamu, s kojim ima ugovor do 2024., bio standardan. Skupio je 132 nastupa, šest golova i tri asistencije, ali njegov dosadašnji klub nije se micao iz donjeg dijela tablice Championshipa. Šunjić se tako odlučio na iskorak prelaskom u klub iz prve Bundeslige. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.