U derbiju prekinut veliki pobjednički niz Tudora i Marseillea

Foto: Epa

U 20. KOLU francuskog nogometnog prvenstva Marseille Igora Tudora kod kuće je remizirao s Monacom 1:1. Gosti su poveli autogolom Veretouta u 17. minuti, a domaćin je izjednačio u 47. minuti golom Sancheza. Marseille je tako propustio srušiti klupski rekord star 91 godinu.

Naime, imali su prilike protiv Monaca doći do devete uzastopne pobjede u prvenstvu i kupu (imali su šest ligaških pobjeda u nizu), no nisu uspjeli zbog očajnog prvog poluvremena i loše realizacije u nastavku. Također, Marseille se pobjedom mogao izjednačiti s Lensom na drugom mjestu.

Najgore poluvrijeme otkako je Tudor na klupi Marseillea

U prvih 45 minuta Marseille je odigrao najgore poluvrijeme otkako je na klupu stigao Igor Tudor. Monaco je odmah na početku mogao zabiti dva gola, no golman Blanco i nespretne reakcije napadača iz Kneževine bili su zaslužni što je i dalje bilo 0:0. Ipak, puno bolja igra Monaca isplatila se u 17. minuti, kad je jedan ubačaj Jordan Veretout skrenuo glavom u vlastitu mrežu.

Ni ovaj rani gol Monaca nije bio dovoljan da se igrači Marseillea uozbilje, štoviše, nevjerojatno je što su do kraja poluvremena sve promašili gosti. Najbolju šansu je imao Ben Yedder, koji je sam kao duh iz neposredne blizine promašio prazna vrata. Marseille u prvom poluvremenu nije napravio nijednu ozbiljnu šansu i Tudor je morao biti presretan s rezultatom, s obzirom na to da je mogao gubiti tri-četiri razlike. 

U nastavku potpuno drugačiji Marseille

Ipak, nakon samo dvije minute nastavka Marseille je izjednačio. Vratar Monaca Nubel je katastrofalno reagirao na jedan udarac, loptu je odbio samo do Alexisa Sancheza, a Čileanac iz blizine pogađa za 1:1. Momčad Igora Tudora je u drugih 45 minuta ušla puno konkretnije, agresivnije i nakon izjednačenja tražila je drugi gol i preokret.

Monaco u prvih 15 minuta nastavka nije prešao svoju polovicu i gosti nisu bili ni sjena ekipe iz prvog dijela. Marseille je u zadnjih 20 minuta još više navalio i tražio gol. Posebno se napromašivao Nuno Tavares, a Leonardo Balerdi je u 73. minuti glavom pogodio gredu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.