U finalu ženskog Eurobasketa Rusija i Francuska

KOŠARKAŠICE Rusije pobijedile su Španjolsku 77:61 (26:24) u drugoj polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva u Latviji. U finalu će igrati protiv Francuske.

Rusija je na prošlom Europskom prvenstvu, u Italiji prije dvije godine, svladala Španjolsku u finalu i okitila se zlatnom medaljom. Dvije godine kasnije, Ruskinje su opet bile bolje od Španjolske u susretu u Rigi pred nešto manje od 2.000 gledatelja. Nakon relativno izjednačene tri četvrtine, u zadnjoj je Rusija ubacila 29 poena, a primila 19.

Rođena Amerikanka Rebekka Hammon, koja je prošle godine primila rusko državljanstvo i debitirala za rusku selekciju na Olimpijskim igrama u Pekingu, bila je najbolja u pobjedničkoj ekipi s 28 koševa. Hammon, igračica CSKA i jedna od najboljih šuterica na svijetu, šutirala je 6-9 za dva poena, 4-5 za tricu, te 4-4 iz slobodnih bacanja. U Španjolskoj je odskakala Alba Torrens sa 17 poena i 5 skokova.

Podsjećamo, Francuska je u prvom polufinalu pobijedila Bjelorusiju 64:56 (40:34). Najefikasnija u francuskoj ekipi bila je Celine Dumerc s 13 poena. Miyem je dodala 11, a Gruda 10 koševa. U Bjelorusiji je najbolja bila Anastasija Veramejenka s 8 poena i 12 skokova. Efikasnije od nje bile su Leučanka s 14 koševa, Marčanka s 10 i Snicina s 9. Prvu polufinalnu utakmicu u Rigi gledalo je tek petstotinjak gledatelja.

 Eurobasket košarkašica, polufinale:

Francuska – Bjelorusija 64:56

Rusija – Španjolska 77:61

utakmice za poredak od 5-8. mjesta:

Grčka – Slovačka 64:59

Italija – Latvija 68:66 (produžetak)

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.