U Goricu stigao branič koji je igrao na Svjetskom prvenstvu

Foto: EPA

GORICA je dovela novo pojačanje. U redove hrvatskog prvoligaša stigao je bivši stoper nigerijske reprezentacije 28-godišnji Godfrey Oboabona.

Oboabona je za reprezentaciju upisao 44 nastupa, a bio je i prvak Afrike 2013. Nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Prema Transfermarktu vrijedi 1,8 milijuna eura, a prošle godine igrao je za klub iz Saudijske Arabije (Al Ahli), a prije tog transfera četiri godine igrao je u Rizesporu.

Posljednji nastup za Nigeriju upisao je 2016. godine u porazu protiv Egipta, a u tom dvoboju je čuvao Mohameda Slaha. U Goricu je došao kao slobodan igrač i bit će veliko pojačanje za klub.

Gorica je ugodno iznenađenje HNL-a. Nakon šest kola nalazi se na visokom petom mjestu sa samo četiri boda manje od vodećeg Dinama protiv kojeg igra 15. rujna.

U Veliku Goricu nedavno je stiglo još nekoliko pojačanja, golman Branescu iz Juventusa, dva Nigerijca Musa i Moro... Ranije su stigli i Kristijan Lovrić iz Lokomotive, Farouk Miya iz Standard Liegea, Aleksandar Jovičić iz Slaven Belupa te Lukas Zwolinski iz Pogon Stettina.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.