U Qarabagu vjeruju u čudo protiv Dinama: "Svi su uz nas, spremni smo proći u LP"

Foto: Josip Regovic /PIXSELL

DINAMO sutra od 18:45 (prijenos je na Areni 1) u Bakuu u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka protiv Qarabaga brani ogromnih 3:0 iz prve utakmice s Maksimira. Premda hrvatski prvak ima veliku prednost, domaćini ne gube nadu u prolaz. Trener Qarabaga Gurban Gurbanov i branič Bahlul Mustafazade vjeruju da mogu do senzacije na rasprodanom stadionu Tofik Bahramov. 

"Važnost utakmice je svima jasna. Inferiorni smo u ukupnom skoru, ali postoji velika šansa za ulazak u Ligu prvaka", rekao je trener Gurban Gurbanov" pa nastavio:

"U momčadi je sve u redu. Dobro smo pripremljeni i vjerujemo da možemo pobijediti. U najmanju ruku želimo razveseliti navijače igrom. Za utakmicu smo se pripremali kao da je finale. Čeka nas ambiciozan protivnik, ali ja vjerujem u svoju momčad. Dat ćemo sve od sebe, a igrači moraju odigrati svoju najbolju utakmicu."

Poraz ne bi bio tragedija

Trener prvaka Azerbajdžana ipak ne misli da bi ispadanje bilo tragedija. Kaže da je u pitanju samo sport: "Ne, ispadanje neće biti tragedija. Ako svaki poraz doživljavate kao tragediju, onda je bolje ne raditi ovaj posao. U sportu ima i pobjeda i poraza."

Gurbanov je dobio pitanje kakav Dinamo očekuje u uzvratu.

"Dinamo ima veliku prednost i veliko iskustvo. Pritisnut ćemo, ali ćemo to učiniti pametno. Protivnik je jak u kontranapadima, što smo vidjeli u prvoj utakmici. Oni se također pripremaju za ovo. Moramo biti spremni na sve. Treba biti hrabar i pametan. Nisam izgubio vjeru ni nakon prve utakmice.

Naša snaga je što ljudi, navijači vjeruju u nas unatoč rezultatu iz prvog susreta. Nemamo drugog načina nego zadovoljiti navijače. Bit će dobra borba na terenu, pokušat ćemo više napadati. Naša razmišljanja se poklapaju s navijačima, spremni smo."

Dinamo će biti još oprezniji 

Dinamo je prošle sezone dva puta propustio prednost od dva razlike iz prve utakmice. Gurbanov smatra da će Zagrepčani zbog toga biti još oprezniji. "Imaju veliko iskustvo, kao i njihov trener, i sigurno su ih ti porazi naučili da budu još odgovorniji. Mislim da će zbog toga zaigrati još ozbiljnije", zaključio je Gurbanov.

Branič Bahlul Mustafazade isto kao svoj trener vjeruje u senzacionalan prolazak. 

"Osjećamo se jako i mislimo da ih možemo proći. Učinit ćemo sve da tako i bude iako znamo koliko nam je protivnik opasan. Kritiku obrane u prvoj utakmici prihvaćamo normalno, trudimo se i sami analizirati pogreške kako bismo ih ispravili. Kritika nam ne stvara pritisak, greške treba ispraviti. Nema pritiska na nama prije utakmice, svi su mirni i vjeruju u pobjedu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.