lige petice

Realov neprežaljeni "novi Redondo" završio karijeru uništenu ozljedama

Foto: Getty Images/Guliver Image

ARGENTINSKI nogometaš Fernando Gago objavio je jučer da završava karijeru koju su mu uništile ozljede.

Talentirani 34-godišnji Argentinac je od prošle godine bio član Velez Sarsfielda, ali je zbog ozljeda odigrao samo 16 utakmica. Posljednjih mjeseci se također oporavljao od još jedne u nizu brojnih ozljeda pa je odlučio prekinuti karijeru.

"Izgubili smo vrlo važnog igrača, ali moramo poštovati njegovu odluku. To je kraj", rekao je Velezov trener Pablo Cavallero.

Fernando Gago je sa samo 18 godina postao jedan od ključnih igrača Boca Juniorsa, a 2005. godine je s Messijem bio nositelj argentinske U-20 reprezentacije koja je osvojila juniorsko Svjetskog prvenstvo. Real Madrid ga je dugo pratio i u studenom 2006. godine doveo ga je za golemih 20 milijuna eura. S njim u paketu je mjesec dana kasnije stigao i Gonzalo Higuain, a Gago je trebao biti nova Realova megazvijezda i novi Fernando Redondo, s kojim su ga uspoređivali.

Nažalost, Gago je zaista i bio novi Redondo, ali samo po činjenici da je u karijeri praktički više bio po bolnicama i terapijama nego na terenu. Argentincu je triput pukla Ahilova tetiva i još dvaput je operirao koljena, zbog čega nikad nije do kraja ostvario svoj golemi potencijal. 

Bio u finalu SP-a 2014.

U Realu je odigrao jednu odličnu sezonu, a 2007. i 2008. je osvojio naslov prvaka s Realom iako u toj prvoj šampionskoj sezoni također nije puno igrao zbog ozljeda. Real ga je 2011. posudio Romi pa ga je godinu dana kasnije prodao Valenciji.

Odigrao je samo 12 utakmica zbog ozljede i Valencia ga je prvo posudila Velezu na polusezonu i onda ga 2013. prodala Boca Juniorsima. Gago je bio član argentinske reprezentacije koja je 2014. godine stigla do finala Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali je od 2016. do 2019. odigrao samo 39 utakmica zbog ozljeda.

U proljeće 2017. opet mu je pukla Ahilova tetiva od koje se oporavio pa mu se ista ozljeda ponovila u listopadu te godine na derbiju protiv Rivera. Po isteku ugovora s Bocom potpisao je na godinu dana za Velez Sarsfield i jučer odlučio završiti karijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.