U Rijeku dolazi bivši igrač Dinama i Osijeka?

Foto: Saša Miljević/PIXSELL

RIJEKA traži pojačanja i prinove u obrambenoj liniji s obzirom na to da Emilu Dilaveru i Mateju Mitroviću istječu ugovori s klubom, a Stjepan Radeljić i Niko Galešić privukli su pozornost klubova u inozemstvu i lako je moguće da Rijeka unovči njihove dobre nastupe prošle sezone. Iz toga je jasno da se ovog ljeta na Rujevici očekuju dolasci na stoperskoj poziciji.

Proteklih dana se špekuliralo da je Rijeka zainteresirana za dovođenje stopera Istre Darija Marešića (24), ali do tog posla ipak neće doći. Odštetni zahtjev koji Istra ima za svojeg igrača kojem ugovor traje do ljeta 2026. godine je prevelik za Rijeku pa su na Kvarneru prebacili fokus na još jednog stopera koji je prošle sezone igrao za Istru, a to je Ante Majstorović (30).

Potpisuje ugovor na dvije godine?

Majstorović je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Istri pa je to daleko lakši posao za Rijeku nego dovođenje Marešića. Talijanski insajder Lorenzo Lepore je napisao da je Majstrović pristao na ponuđene uvjete te će potpisati ugovor s Rijekom na dvije godine nakon što prođe zakazani liječnički pregled. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 400 tisuća eura.

Prošle sezone je u dresu Istre odigrao 32 utakmice u kojima je zabio jedan pogodak i upisao jednu asistenciju. U Pulu je došao u ožujku prošle godine i odigrao prvu utakmicu nakon pauze od čak dvije godine i tri mjeseca. Naime, Majstorović je u sezoni 2020./21. bio igrač Osijeka i u siječnju 2021. godine je prodan u kineski Shanghai Port za odštetu od 3.3 milijuna eura. Odmah po dolasku je doživio tešku ozljedu križnog ligamenta koljena pa nakon oporavka opet pretrpio ozljedu istog koljena te na kraju nije upisao niti jedan nastup u Kini prije povratka u SuperSport HNL.

Za Osijek je nastupao od ljeta 2019. godine, kada je kupljen od Dinama za 400 tisuća eura, iako za zagrebački klub nije upisao niti jedan nastup. Seniorsku karijeru je počeo u Imotskom 2011. godine, a nakon dvije sezone u drugoligaškom društvu prešao je u tada jaki RNK Split, gdje je upisao 43 nastupa prije nego ga je Dinamo kupio za 500 tisuća eura. Tri sezone je proveo u Lokomotivi kao posuđeni igrač prije nego što ga je Osijek kupio. U klubu iz grada na Dravi je upisao 55 nastupa prije odlaska u Kinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.