HRVATSKI NOGOMETAŠI

U Zlatanovom stilu: Pogledajte kung-fu golčinu bivšeg kapetana Rijeke

Foto: Screenshot

DAMIR KREILACH ponovno briljira u američkom MLS-u.

Početkom rujna Amerika je čekala da 500. gol u karijeri postigne Bog MLS-a, ali potpuno ga je zasjenio Damir Kreilach (29), rođeni Vukovarac i nekadašnji omiljeni kapetan Rijeke, koji je u ožujku u SAD došao iz Union Berlina. 

>>> Hrvat koji je zasjenio Zlatana: "Za deset godina će svi htjeti igrati u Americi"

Postigao je tri gola protiv Ibrine momčadi, a zatim je u 11. minuti utakmice protiv Minnesota Uniteda postigao 11. gol otkako je u veljači došao iz Union Berlina, gdje je također bio idol navijača. Postio je tri utakmice nakon toga, da bi odmah u četvrtoj ubilježio pogodak i asistenciju za visoku pobjedu svoje momčadi, čime je došao do 12. gola i četvrte asistencije u prve 32 utakmice otkako je u SAD-u.

U noći s četvrtka na petak Kreilachov Salt Lake City ostvario je prvu pobjedu u doigravanju od 2013. godine, a upravo bivši kapetan Rijeke i dijete Kantride bilo je ponovno u fokusu. Kreilach je zabio dva gola protiv Los Angelesa, za vodstvo i poravnanje rezultata, a posebno je bio efektan potonji.

Nakon lošeg izbacivanja domaćih braniča lopta se odbila do iskusnog veznjaka koji nije dvojio i isprve je efektnim "karate" potezom pogodio od stative u mrežu. Los Angeles je dominirao susretom, imao posjed i daleko više prilika, ali Salt Lake je imao Damira Kreilacha koji ih je odveo u četvrtfinale.

Tamo će igrati protiv Sportinga iz Kansas Cityja, ekipe koja je osvojila regularni dio sezone u Zapadnoj konferenciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.