UEFA jednom rečenicom opisala uspjeh Hajdukovih juniora u Ligi prvaka

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

HAJDUKOVI juniori sutra u Ženevi igraju polufinale Lige prvaka protiv Milana. U slučaju pobjede u ponedjeljak će ih u finalu čekati bolji iz ogleda AZ Alkmaara i lisabonskog Sportinga. Uoči završnice UEFA je na svojoj službenoj stranici predstavila sva četiri sudionika te podsjetila kako je Hajduk na putu do final foura izbacio pet nacionalnih prvaka. 

Hajduk je u prvom kolu eliminirao azerbajdžansku Gabalu ukupnim rezultatom 5:1. U drugom kolu su bili bolji od ciparske Apolonije 6:1 nakon dvomeča. Potom je na Poljudu pao ukrajinski Šahtar (1:0), zatim u osmini finala i Manchester City (2:1) u Splitu, da bi u napetom četvrtfinalu Hajdukovi juniori izbacili Borussiju Dortmund u Njemačkoj boljim izvođenjem jedanaesteraca (1:1, na penale 8:9).

UEFA navodi i najboljeg strijelca Hajduka. Riječ o Jeri Vrciću, koji je zabio četiri gola. Potom završava: "Prvi hrvatski klub koji je došao do polufinala juniorske Lige prvaka i prvi iz Hrvatske koji je došao do polufinala bilo kojeg UEFA-inog natjecanja još od Hajdukovih seniora koji su u sezoni 1983./1984. igrali polufinale UEFA kupa."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.