UEFA kaznila HNS zbog incidenata u Osijeku

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija 8. rujna pobijedila je Poljsku 1:0 na osječkoj Opus Areni u drugom kolu skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Hrvatski nogometni savez objavio je da ga je UEFA kaznila zbog događaja na toj utakmici. Na službenoj stranici HNS-a stoji:

"Disciplinska komisija krovne europske nogometne organizacije, Uefe, donijela je odluku o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog incidenata na utakmici Lige nacija Hrvatska - Poljska u Osijeku.

Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 34.500 eura zbog bacanja predmeta (15.000 eura), paljenja baklji (4.500 eura) i utrčavanja na teren (8.000 eura) te zbog javnih opomena igrača i službenih osoba (7.000 eura) tijekom utakmice Hrvatska - Poljska koja je odigrana 8. rujna u Osijeku."

Hrvatskoj slijede još dvije utakmice Lige nacija

Podsjetimo, riječ je o utakmici u kojoj je Hrvatska sjajnim pogotkom Luke Modrića iz slobodnog udarca ostvarila prvu pobjedu u novom izdanju Lige nacija. Momčad izbornika Zlatka Dalića prije toga izgubila je u Portugalu (2:1), a zatim posljednjih dana savladala Škotsku na Maksimiru (2:1) i remizirala s Poljskom u Varšavi (3:3).

Preostala dva susreta grupne faze, u Škotskoj te u Splitu protiv Portugala, odigrat će se u studenom. Jedna pobjeda Hrvatske ili jedan poraz Poljske u zadnje dvije utakmice bit će dovoljno Dalićevim igračima za prolaz u četvrtfinale Lige nacija. Ždrijeb koji će odrediti parove četvrtfinala je 22. studenoga. Prve utakmice igraju se 20. ožujka iduće godine, a uzvrati tri dana kasnije.

Pobjednici četvrtfinalnih dvoboja igrat će završni turnir Lige nacija. On će se održati od 4. do 8. lipnja iduće godine, a domaćin će biti jedna od četiri reprezentacije koje su se tamo plasirale. Tamo će se igrati po formatu kao i u prošlom izdanju Lige nacija, kad je Hrvatska u Nizozemskoj izbacila domaćina u polufinalu, a u finalu izgubila od Španjolske.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.