UEFA pokrenula istragu protiv PSG-a. Sporna su tri transfera ovog ljeta

Foto: Profimedia

NJEMAČKI veznjak Julian Draxler (29) napustio je  Paris Saint-Germain i karijeru će nastaviti u Al Ahliju, objavili su francuski i katarski klub. Draxler, koji je za PSG igrao od 2017., potpisao je ugovor na dvije godine. Nijemac se u Kataru pridružio još jednom bivšem veznjaku Parižana, Marcu Verrattiju, koji je otišao iz PSG-a u Al Arabi SC, kao i branič Abdou Diallo.

U dresu PSG-a je upisao 198 nastupa postigavši 26 golova, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Benfici. Tijekom karijere igrao je i za Wolfsburg te Schalke. U dresu njemačke reprezentacije je sakupio 58 nastupa postigavši sedam golova. Marca je neposredno nakon objave ovog transfera objavila da je UEFA pokrenula istragu protiv PSG-a.

Zarada od 69 milijuna eura

Sporna su upravo ta tri transfera iz PSG-a, kluba u katarskom vlasništvu, u katarski klub. Marco Verratti je prodan za 45 milijuna eura, Abdou Diallo za 15 milijuna, a Julian Draxler za 9 milijuna eura. Dakle, PSG je ukupno uprihodio 69 milijuna eura od tih transfera.

Ako istraga pokaže da su ti transferi odrađeni samo kako bi se u PSG ubrizgao novac potreban za zadovoljavanje financijskog fair-playa, moguće je da UEFA zamrzne taj novac i odbije uračunati ga u obračun FFP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.