UFC 235: Jones bez problema obranio titulu, Usman novi prvak velter kategorije

Foto: Getty Images / Guliver Image

JON JONES je bez problema uspio obraniti naslov prvaka na UFC 235 priredbi. Jedan od najvećih u povijesti ovog sporta lako je izašao na kraj s Anthonyjem Smithom koji mu unatoč velikoj želji nije uspio ozbiljnije zaprijetiti. U četvrtoj rundi Jones je nedozvoljenim udarcem ostao bez dva boda, ali je i unatoč tome slavio na kraju. U toj situaciji je Anthony mogao odglumiti da ne može nastaviti i tako pokušati doći do titule, ali je odbio takvu mogućnost, a nakon borbe je poručio kako je želio naslov osvojiti, a ne ukrasti.

Novi prvak velter kategorije postao je Kamaru Usman koji je dominantnom sudačkim odlukama 50:44, 50:44 i 50:45 pobijedio Tyrona Woodylea. Bio je Usman od samog starta bolji borac, a doskorašnjeg prvaka pobijedio je u hrvanju, što je inače bila glavna odlika Woodylea koji je bio u podređenom položaju tijekom cijele borbe te na kraju ostao bez pojasa. 

U svom UFC debiju Ben Askren uspio je svladati Robbiea Lawlera, iako je bio ozbiljno uzdrman. Lawler je krenuo sjajno i agresivnim pristupom, uz par ozbiljnih udaraca, uzdrmao protivnika. Borba je bila jako blizu prekida, ali je Askren preživio te "bulldog gušenjem" završio rivala za veliku pobjedu. U tom trenutku Robbieva ruka je pala na pod i činilo se kako je zaspao pa je sudac Herb Dean prekinuo borbu i proglasio Benovu pobjedu.

Kineskinja Weill Zhang svladala je Teciu Torres i upisala čak 19. pobjedu zaredom. 

Cody Garbrandt izgubio je od Pedra Munhoza. Odlučujući trenutak dogodio kada je Cody, ohrabren s dva krošea u bradu protivnika, krenuo završiti posao, a Munhoz ga dočekao savršenim desnim krošeom na desetak sekundi prije kraja runde i bacio ga na pod. Bio je to treći vezani poraz bivšeg prvaka koji je sve tri borbe izgubio nokautom, i to na gotovo identičan način. 

Zabit Magomedsharipov je sudačkom odlukom bio bolji od Jeremyja Stephensa. Dagestanac se dosta kretao i tražio prednji direkt. Dobio je prve dvije runde, a treću glatko izgubio, što je bilo dovoljno da upiše još jednu važnu pobjedu, iako nije briljirao kako zna.

Letećim koljenom Johnny Walker je nakon svega pola minute borbe srušio Mishu Cirkunova. Cody Stamann je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Alejandra Pereza. Diego Sanchez je prekidom u drugoj rundi riješio Micheya Galla, dok je 21-godišnji Edmen Shahbazyan nokautirao Edmunda Tarverdyana i time potvrdio veliki potencijal koji posjeduje. 

REZULTATI - UFC 235 

Jon Jones -  Anthony Smith – jednoglasna sudačka odluka

Kamaru Usman def. Tyron Woodley  – jednoglasna sudačka odluka

Ben Askren - Robbie Lawler Technical – SUB (R1 3:20)

Weili Zhang - Tecia Torres – jednoglasna sudačka odluka

Pedro Munhoz - Cody Garbrandt – KO (R1 4:52)

Zabit Magomedsharipov - Jeremy Stephens – jednoglasna sudačka odluka

Johnny Walker - Misha Cirkunov – TKO (R1 0:36)

Cody Stamann - Alejandro Pérez – jednoglasna sudačka odluka

Diego Sanchez - Mickey Gall – TKO (R2 4:13)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.