KOŠARKAŠKE KVALIFIKACIJE ZA OI

Ukić: Primamo kadetske koševe, to je nedopustivo. Individualne greške su neshvatljive

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija uvjerljivo je poražena na startu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre. Nju je u susretu igranom u Splitu nadigrao i pobijedio Brazil s Acom Petrovićem na klupi, a završilo je 94:67 za sastav reprezentacije te južnoameričke države.

Brazilce su do pobjede vodili Rafael Hettsthaimer (20) i Bruno Cabocio (17), dok su u redovima hrvatske reprezentacije prednjačili Bojan Bogdanović sa 16 koševa i Roko Leni Ukić s 13 koševa.

Upravo je Ukić bio jedan od onih koji su nakon ogleda analizirali loš rezultat u uvodnoj utakmici hrvatske reprezentacije u ovim kvalifikacijama.

''Od početka nismo izgledali kao momčad. Oni su bili bolji i zasluženo su nas razbili. Sve je u ovoj utakmici bio problem za nas. Od početka su nas uzimali jedan na jedan kako su željeli, potom su nam počeli stvarati čuda na ''picku'', da bi nam deset puta utrčali na zicer sa slabe strane obrane. U napadu nismo imali samopouzdanja i bili smo plašljivi'', rekao je Ukić, dodavši da Hrvatska nije iskoristila ''neku šansu'' koja joj se ukazala na kraju treće četvrtine te da je iznenađen ovakvim raspletom utakmice.

''Nije nam prvi put da katastrofalno startamo na nekom turniru, ali sada treba definitivno analizirati što se dogodilo i sve, baš sve promijeniti. Probudit će se sigurno neki inat, ali treba se pozabaviti košarkaškim stvarima koje nisu dobre. Mi primamo kadetske koševe. To je nedopustivo. Individualne greške koje radimo, to je neshvatljivo'', nastavio je Ukić uz zaključak:

''Zaslužili smo zvižduke publike, potaknuli smo je na njih. Publika nije došla ovdje da se zajebava s nama, ali mi joj nismo baš ništa ponudili. Mogli su ti zvižduci biti i deset puta gori, takve smo zaslužili. Kad pukne po šavu, onda to izgleda ovako. Nije izgubljeno ništa, imamo vremena za reakciju i na nama je da reagiramo bolje. Sada je svaka utakmica do kraja ključna.''

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.