Ukrajinci bijesni nakon najočekivanijeg rezultata Eura: Crna točka za nogomet

Foto: EPA

ZADNJI dan grupne faze Eura donio je suludi rasplet skupine E. Obje utakmice završile su remijem, ona Slovačke i Rumunjske rezultatom 1:1, a Belgije i Ukrajine 0:0. To znači da su sve ekipe u ovoj grupi na četiri boda i o poretku su odlučivali gol-razlika i zabijeni golovi.

Prva je Rumunjska, druga s istom gol-razlikom i manje postignutih golova Belgija, treća je Slovačka, a Ukrajina je ispala zbog najlošije gol-razlike. Uoči današnjih utakmica znalo se da svim ekipama osim Ukrajincima odgovara remi jer ih neriješen rezultat vodi dalje. Ukrajinci su bili jedina ekipa koja je morala ići na pobjede, ali nisu uspjeli značajnije ugroziti Belgijce koji su imali inicijativu većinu utakmice.

Sporni penal donio remi zbog kojeg je Ukrajina ispala

Na drugoj utakmici znalo se da će Slovaci i Rumunji proći ako remiziraju i upravo to se dogodilo. Uoči utakmice u kladionicama je drastično padao koeficijent na neriješeni ishod, a otvoreno ga je prizivao i bivši rumunjski reprezentativac u tamošnjim medijima koji je spominjao "dogovor" sa Slovacima.

Nakon što je Ondrej Duda doveo Slovake u vodstvo u 24. minuti, bod i prvo mjesto Rumunjskoj donio je Razvan Marin iz penala u 37. minuti. Kada su vidjeli način na koji je Ianis Hagi izborio penal, ukrajinski navijači su pobjesnili. Mnogi smatraju da ga je David Hancko faulirao van kaznenog prostora i da je zbog krive procjene suca Daniela Sieberta utakmica završila remijem koji ih je izbacio.

Ovo su samo neki od komentara Ukrajinaca na društvenim mrežama:

"Penal koji je dobila Rumunjska je skandalozan. Hancko je napravio prekršaj izvan šesnaesterca, ali je VAR neobjašnjivo poništio odluku i dosudio jedanaesterac. Crna točka za nogomet."

"Kako ovo može biti penal? Prvi kontakt je očito bio izvan kaznenog prostora i Hagi je pao zbog tog kontakta, a ne zbog onog u kaznenom prostoru. Užasna odluka."

"Jeste li vi slijepi? Slovačka i Ukrajina su pokradene. Nije penal, faul je bio šesnaesterca."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.