Ukrajinska teniska nada: Nadam se da zbog rata neću morati ranije završiti karijeru

Foto: EPA-EFE

JEDNA od najboljih mladih tenisačica svijeta, Ukrajinka Marta Kostjuk (20) trenutno je 58. po WTA ljestvici. U seniorskom tenisu se probila kao tinejdžerska senzacija, a njen razvoj je u ulozi trenera i menadžera nadzirao Ivan Ljubičić. Nedavno je Kostjuk nastupila na turniru u Guadalajari, od kojeg se oprostila nakon poraza od Marie Sakkari. 

Nakon meča je novinarima govorila o stanju u svojoj zemlji: "Hoće li noćas biti nuklearnog napada? Što će se dogoditi sljedeći put kad se probudim? Sjećam se onog lijepog osjećaja igranja tenisa prije nego što je počeo rat. Sad je sve drugačije, sve se promijenilo.

Prije sam primjećivala stres prije važnih mečeva, ali to nije ništa u usporedbi s onim što osjećam sada i što svi Ukrajinci nose u sebi. Toliko me iscrpljuje da se nadam da zbog toga neću morati prerano završiti karijeru."

Nedavno je boravila i u Kijevu, koji je napustila nekoliko dana prije raketnog napada: "Napad se dogodio na centar grada, baš na to područje gdje smo boravili prije odlaska. Bio je usmjeren na civile i nije imao nikakvog smisla. Nakon toga sam bila nervoznija nego inače. Kad sam se budila u Meksiku, u Ukrajini je već prošao veći dio dana i svašta se dogodilo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.