Umirovio se jedan od najvećih MMA boraca. Na vrhuncu je nanizao 13 pobjeda

Foto: Profimedia

JEDAN od najvećih MMA boraca svih vremena Demetrious Johnson (38) objavio je kraj svoje karijere, koju je završio kao član Onea, najveće azijske MMA promocije. Na ONE 168 priredbi, koja je sinoć održana u Denveru, Johnson je u jednom trenutku u odijelu ušao u kavez, uzeo mikrofon i objavio kraj.

‘‘Kao što sam i rekao posljednji put, kad dođem ovdje u Denver, Colorado, rekao sam da će mi to biti potencijalno posljednja borba i nisam lagao. Gotov sam. Gotov sam s natjecanjem u MMA-u, samo vam želim zahvaliti za ovu priliku‘‘, rekao je u kavezu.

Velik niz u UFC-u

Johnson je karijeru započeo 2009., a dvije godine kasnije ušao je u UFC i ubrzo počeo dominirati u muha kategoriji, u kojoj je bio najdominantniji prvak u povijesti. Na vrhuncu karijere nanizao je čak 13 pobjeda, a većinom je vještinama iz brazilskog jiu-jitsua protivnike prisiljavao na predaju. 

Zaradio je nadimak Mighty Mouse zbog svojih 160 centimetara visine i bio glavna zvijezda MMA svijeta među svim ljubiteljima lakših kategorija. Prije šest godina nakon poraza od Henryja Cejuda prešao je u One. Završio je karijeru s 25 pobjeda i četiri poraza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.