Umirovljena legenda trenira s Argentincima uoči finala Svjetskog prvenstva

Foto: EPA-EFE

U FINALU Svjetskog prvenstva u Kataru u nedjelju se sastaju branitelj naslova Francuska i Argentina, finalist iz 2014. godine. Za Argentince je to prilika da osvoje svoj treći naslov svjetskih prvaka, prvi nakon 1986. kada ih je do zlata u Meksiku predvodio Diego Maradona. 

Ovaj turnir za mnoge u Argentini ima posebnu važnost jer bi u slučaju osvajanja tridesetpetogodišnji kapetan reprezentacije Leo Messi svom impresivnom rezimeu dodao jedinu titulu koja mu nedostaje i po mnogima "službeno" potvrdio epitet najboljeg igrača svih vremena.

Zabio skoro 400 golova pa otišao u preranu mirovinu

U tome ga podržava njegov najbolji prijatelj i kum, godinu dana mlađi Sergio Aguero, umirovljeni napadač koji je najviše uspjeha ostvario igrajući za Argentinu i Manchester City . Aguero u Kataru boravi sa svojim nekadašnjim suigračima, a Instagram story Nicolasa Otamendija otkrio je i kako trenira s reprezentacijom.

Aguero nosi istu opremu kao i igrači, iako je igračku karijeru morao prisilno završiti prije godinu dana kada mu je otkrivena srčana mana nakon što je kolabirao na terenu igrajući za Barcelonu. Igračka karijera bila mu je puna trofeja i golova. S madridskim Atleticom osvojio je dva, a s Manchester Cityjem 15 trofeja, kao i Copa Americu s Argentinom. U 685 službenih utakmica zabio je 385 golova.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.