Uništio je Hrvatsku i postao želja Reala

Foto: Profimedia

RICCARDO CALAFIORI (22) je nakon sjajne sezone u Serie A s Bolognom oduševio i svjetsku javnost igrama za Italiju na Euru. Točnije, nastupom protiv Hrvatske, koji mu je bio tek peti za reprezentaciju. Nakon toga je, otkriva Gazzetta dello Sport, postao želja Reala, a cijena mu se udvostručila.

Mladi stoper, kojeg već od ranije uspoređuju s Nestom i Cannavarom, protiv Hrvatske je doista odigrao kao njihov nasljednik. Osim što je bio neprelazan u obrani, u osmoj minuti sudačke nadoknade povukao je loptu sve do pred kazneni prostor Hrvatske te onda dodao Zaccagniju, koji je golčinom za konačnih 1:1 spasio Italiju i izbacio Hrvatsku.

Grafika: Sofascore

Nakon završetka talijanskog prvenstva vrlo blizu realizacije bio je Calafiorijev prelazak u Juventus u paketu s također jako hvaljenim trenerom Thiagom Mottom. Stoper i Juventus bili su već odmakli u pregovorima, a Bologna je pristala na odštetu od oko 25 milijuna eura. No pregovori su prekinuti zbog Eura.

I onda je tamo Calafiori tri utakmice, a posebno onu protiv Hrvatske, odigrao tako da sada Bologna traži duplo više za njega, a braniča žele Real i Arsenal. Talijani neće spuštati cijenu ne samo zbog sjajnih nastupa svog stopera nego i zato što čak 40 posto odštete za Calafiorija pripada Baselu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.