United je osvojio trofej. Šest godina i milijardu potrošenih eura nakon zadnjeg

Foto: Profimedia

MANCHESTER UNITED pobijedio je Newcastle 2:0 u finalu Liga kupa na Wembleyju. Prvi gol postigao je Casemiro udarcem glavom na ubačaj Lukea Shawa u 33. minuti, a konačan rezultat je šest minuta kasnije postavio Sven Botman, koji je u autogol pretvorio udarac Marcusa Rashforda. Gol Newcastlea sjajno je branio osporavani Loris Karius, kojem je ovo bila prva utakmica na golu nakon dvije godine. 

Liga kup je najmanje važno od tri engleska natjecanja, posebno velikanima, ali ove godine je nosio ogroman ulog za oba finalista. Newcastle pod novim saudijskim vlasnicima pogonjen njihovim beskonačnim bogatstvom ide prema Ligi prvaka, ali i dalje čeka trofej još od 1969., kada je osvojio Kup velesajamskih gradova. Ovdje je zato imao najbolju priliku, ali mu je oduzeo Manchester United. 

Jedan od najvećih i najtrofejnijih klubova na svijetu je ponižavajuće dugo, još od 2017. i osvajanja Europa lige, čekao podizanje ikakvog pehara. Dočekao ga je napokon danas, nakon što je od posljednjeg laureata Josea Mourinha potrošio pet trenera i milijardu eura. Toliko je naime tijekom trofejne suše dao za nove igrače. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.