United raskinuo ugovor s Fergusonom. Legenda više neće primati 2.4 mil. eura godišnje

Foto: EPA

ALEX FERGUSON (82), legendarni trener Manchester Uniteda, s krajem sezone povlači se iz kluba s Old Trafforda te više neće biti njegov ambasador. Takva je odluka donesena kao dio akcije kluba oko smanjenja troškova. Brojnim drugim otpuštanjima Manchester United namjerava uštedjeti oko 45 milijuna funti (53 milijuna eura).

Ferguson je klupski ambasador od 2013. godine, a plaća mu je iznosila oko dva milijuna engleskih funti godišnje (2.4 milijuna eura). Iz Manchester Uniteda su naglasili da će Ferguson i dalje biti vrlo rado viđen gost na Old Traffordu, a mediji su dodali kako je ovaj razlaz dogovoren u prijateljskom ozračju i na njega su pozitivno reagirale obje strane.

Jedan od najboljih trenera u povijesti nogometa

Ferguson je trener Uniteda bio od 1986. do 2013. godine te ga se smatra jednim od najboljih trenera u povijesti nogometa. U tom je razdoblju nizao velike rezultate kao menadžer popularnih Crvenih vragova. Englesku Premier ligu osvojio je 13 puta, FA kup pet puta, dok je dva puta, 1999. i 2008. godine, osvojio Ligu prvaka.

Posljednjih sezona Manchester United je u rezultatskoj krizi i daleko je od vrha ljestvice Premier lige. Ova sezona nije izuzetak te se momčad nakon sedam odigranih kola nalazi tek na 14. mjestu ljestvice. Ove sezone klub ne nastupa u Ligi prvaka, već u Europskoj ligi.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.