United raskinuo ugovor s Fergusonom pa mu zabranio da dolazi u svlačionicu s igračima

Foto: EPA

ALEX FERGUSON (82), legendarni menadžer Manchester Uniteda, s krajem sezone povlači se iz kluba s Old Trafforda te više neće biti njegov ambasador. Takva je odluka donesena kao dio akcije kluba oko smanjenja troškova. Brojnim drugim otpuštanjima Manchester United namjerava uštedjeti oko 45 milijuna funti (53 milijuna eura).

Ferguson je klupski ambasador od 2013. godine, a plaća mu je iznosila oko dva milijuna engleskih funti godišnje (2.4 milijuna eura). Iz Manchester Uniteda su naglasili da će Ferguson i dalje biti vrlo rado viđen gost na Old Traffordu, a mediji su dodali kako je ovaj razlaz dogovoren u prijateljskom ozračju i na njega su pozitivno reagirale obje strane.

Zahtjev je vrlo jasan

Daily Mail piše kako su Fergusonove ovlasti bile nešto veće. Naime, legendarni Škot znao se pojavljivati oko svlačionice Manchester Uniteda na Old Traffordu. Nova uprava želi to srezati. Englezi pišu kako je Fergusonu rečeno da se drži što dalje od svlačionice, a isto vrijedi i za ostatak upravljačkog odbora. Daily Mail dodaje kako je zahtjev vrlo jasan.

Ferguson je trener Uniteda bio od 1986. do 2013. godine te ga se smatra jednim od najboljih trenera u povijesti nogometa. U tom je razdoblju nizao velike rezultate kao menadžer popularnih Crvenih vragova. Englesku Premier ligu osvojio je 13 puta, FA kup pet puta, dok je dva puta, 1999. i 2008. godine, osvojio Ligu prvaka.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.