Uranio tradicionalni ogled Liverpoola i Chelseaja!

ARSENAL i United mogu biti zadovoljni, jer Villareal i Porto protivnici su koje su potajno priželjkivali. Chelsea i Redsi nisu bili te sreće; s obzirom da je ždrijeb parova četvrtfinala nije dirigiran, prošlosezonski finalisti sa Stamford Bridgea u prvoj utakmici četvrtfinala idu u goste na strašni Anfield. Radi se o četvrtom srazu Liverpoola i Chelseaja u nokaut-fazi u posljednje četiri sezone. Liverpool je slavio dva puta, a Chelsea jednom, i to lani u polufinalu. Ovaj put Redsi i Bluesi sastaju se ranije.

> Izvučeni parovi četvrtfinala Kupa Uefa!

Villareal će najprije ugostiti Arsenal, lanjske četvrtfinaliste, pa će u goste na Emirates, dok se prva utakmica Uniteda i Porta igra na Old Traffordu. Zanimljiv će biti i ogled gladnog Bayerna i Barcelone, a prva se utakmica igra na Camp Nou.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 7. i 8. a uzvratne 14. i 15. travnja, dok su polufinala  28/29. travnja i i 7/8. svibnja. Veliko je finale na rasporedu 27. svibnja na rimskom Olimpicu.

Pobjednik susreta United - Porto u polufinalu će dočekati boljeg iz susreta Villareal - Arsenal. U drugom polufinalu sastat će se pobjednik iz susreta Barca - Bayern i Liverpool - Chelsea, s tim da će Barci ili Bayernu biti povjereno domaćinstvo prve utakmice.

U finalu će se bolji iz polufinala 2 (Barca /Bayern, Liverpool /Chelsea) biti "domaćin" boljem iz polufinala 1 ( United/Porto, Villareal/ Arsenal).

Dojam je da bi se u polufinalu mogli sastati Arsenal i United, iako ne treba otpisati Villareal, kao ni dvostruke europske prvake, Porto. Eduardo da Silva bit će karika zbog koje ćemo pozornije pratiti sraz Arsenala i Villareala. Drugi je dio ždrijeba nudi veća uzbuđenja, veliki engleski rat između Redsa i Bluesa, te nadigravanje Barce i Bayerna.

Lani su se u četvrtfinalu Lige prvaka susreli Manchester i Roma, Schalke i Barcelona, Fenerbahče i Chelsea, te Arsenal i Liverpool. U polufinalu je Chelsea izbacio Liverpool, a United Barcelonu. Sjećamo se i moskovskog finala, gdje je John Terry promašio ključni jedanaesterac u finalu protiv europskog prvaka, Machester Uniteda.

Iza 13 sati saznat ćemo i parove Kupa Uefa, a u bubnju su Werder, Marseille, Dinamo Kijev,  Šahtar, HSV, PSG, Udinese i Manchester City. Hrvatski će nogomet u završnicama europskih kupova predstavljati duo HSV-a Petrić i Olić, zatim kijevska osovina Sablić-Vukojević, kapetan Darijo Srna, i Vranješ u dresu Werdera.

D.R.
Fofo: Uefa/index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.