Uremović nakon utakmice dobio crveni. Suspendiran za idući europski meč

Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

HAJDUK je ispao iz Europe domaćim porazom 0:1 od Ružomberoka u uzvratu trećeg pretkola Konferencijske lige, što je i ukupan rezultata jer je prva utakmica u Slovačkoj završila bez golova. To je debakl Bilih jer izbacila ih je skromna momčad, koja je prošlu sezonu završila na tek petom mjestu lige s čak 26 bodova manje od prvaka Slovana. 

Hajduku se nudila sjajna prilika da nakon 14 godina izbori grupnu fazu europskog natjecanja te milijune od UEFA-e, ulaznica, sponzora i transfera jer u drugom pretkolu izvukao je Torshavn s Farskih Otoka. Nakon što je prošao tog, nižerazredno suparnika, ždrijeb mu je donio itekako prolazan Ružomberok. 

Hajduku se sve otvaralo, ali je ostao bez Europe i ključnog igrača

Nakon što je u prvoj utakmici ostvario aktivan rezultat, uzvrat za prolaz igrao je na krcatom Poljudu, u atmosferi na koju nisu navikli igrači nejakog suparnika. Osim toga, Hajduku se ždrijeb otvarao do kraja time što je armenski Noah senzacionalno izbacio atenski AEK, pa bi da je prošao Ružomberok, za skupinu KL-a igrao protiv autsajdera.

No, na kraju je ostao bez ičega iako je imao desetak velikih prilika. Ostao je i bez ključnog igrača za dvije iduće europske utakmice. UEFA-ina službena stranica otkriva da je Filip Uremović dobio crveni karton nakon utakmice. Uremović je i tijekom meča bio nervozan i prigovarao sucu Luci Pairettu.

Sada je dobio izravni crveni karton, što znači da će sigurno propustiti jednu utakmicu europskih kupova. Uremović s Hajdukom ima ugovor do 2027. Ako ostane i iduće sezone u Hajduku, momčad će u prvom europskom pretkolu morati bez njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.