Urugvajski Panenka otkrio: Znamo kako ćemo zaustaviti Robbena

SEBASTIAN ABREU, koji je hrabro izvedenim penalom izborio prolazak Urugvaja protiv Gane u četvrtfinalu SP-a, izjavio je kako je njihov izbornik Oscar Washington Tabarez u pripremi momčadi za današnje polufinale s Nizozemskom očekivano posebnu pažnju posvetio zaustavljanju opasnog nizozemskog krila.

"Sad znamo kako to napraviti, ali naravno da je pitanje hoćemo li uspjeti potpuno ga isključiti", rekao je Abreu o urugvajskim planovima za neutraliziranje Robbena koji zbog ozljede nije igrao u početnom sastavu Nizozemske sve do osmine finala protiv Slovačke.

Abreu, napadač brazilskog Botafoga, pun je hvale na račun izbornika Tabareza i njegove pripreme momčadi iako mu pored Forlana, Suareza i Cavanija pripadaju tek mrvice od minutaže, ali ih jako dobro iskoristi, pa čak i nakon kraja regularnog dijela utakmice.

"Tabarez je uspio postići ne samo da su igrači spremni na utakmicama, nego i da se s jednakom predanošću pristupa svakom treningu.

Nizozemce smo dosta gledali na DVD-ima jer ne znamo mnogo o njima, ali smo uočili sličnosti, i jedni i drugi igramo dobar nogomet i imamo veliki napadački potencijal."

Abreu zna da je od četiri polufinalista Urugvaj jedini autsajder, ali kaže da je "činjenica kako su među četiri najbolje reprezentacije svijeta, a to je uspjeh o kojem nitko nije niti maštao prije dolaska u Južnu Afriku."

"Ne mogu niti zamisliti što bi se dogodilo da ponovimo uspjeh posljednje generacije koja je u Urugvaj donijela trofej prvaka svijeta, kod nas su reprezentativci iz 1950. još uvijek idoli nacije", podsjetio je Abreu.

Međutim, "predprepreka" u ostvarenju sna im je Nizozemska, koja je savršeni niz iz osam kvalifikacijskih utakmica za SP pretočila i u pet uzastopnih pobjeda na turniru u JAR-u.

Dodatni hendikep Urugvajcima je izostanak napadača Luisa Suareza zbog crvenog kartona, dok su braniču Fucielu presudili parni žuti kartoni. Dobra vijest je povratak Diega Godina, važnog obrambenog igrača koji je zbog ozljede propustio Ganu. Naravno, u takvom rasporedu snaga najveći teret pada na pleća Diega Forlana, trostrukog urugvajskog strijelca na SP-u.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.