Uskoro počinje Europsko prvenstvo u ragbiju 7 u Makarskoj

Foto: Hrvatski ragbijaški savez

U MAKARSKOJ će se od 7. do 9. lipnja odigrati Europsko prvenstvo u ragbiju 7. Prvenstvo će okupiti 24 ekipe, 12 muških i 12 ženskih, a utakmice će se održavati na Gradskom sportskom centru. Ovo će biti prvi put da se ragbi natjecanje najviše jakosne divizije održava u Hrvatskoj, a sve oči bit će uprte u našu reprezentaciju koja je prošle godine ušla u najelitniji rang natjecanja.  

Naši reprezentativci odmjerit će snage protiv Irske, Gruzije i Njemačke. Zanimljivo je da su hrvatski igrači zapravo amateri koji ni centa ne zarađuju od ragbija, a natječu se s profesionalnim igračima iz najjačih europskih zemalja, što najbolje govori o njihovoj kvaliteti. 

Što je ragbi 7?

Ragbi 7 je skraćena i brža inačica tradicionalnog ragbija, u kojem svaka ekipa ima sedam igrača na terenu i utakmice traju dva puta po sedam minuta. Ova verzija ragbija poznata je po svojoj dinamičnoj i uzbudljivoj igri koja privlači gledatelje širom svijeta, a zbog svoje atraktivnosti ragbi 7 je od 2016. godine postao olimpijski sport.

Osim zbog same igre, ragbi 7 privlači gledatelje i zbog jedinstvene atmosfere koja krasi natjecanja jer navijači na utakmice dolaze maskirani, a u poluvremenu se pušta glazba, pleše se i zabavlja te se održavaju različite igre za gledatelje.

"Pozivamo sve zainteresirane da dođu u Makarsku, podrže našu reprezentaciju i dobro se zabave. Radi se o zaista velikom sportskom događaju i vjerujemo da će svatko tko dođe moći uživati u vrhunskom ragbiju i odličnoj atmosferi", rekao je Većeslav Holjevac, glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza. 

Prvenstvo će biti svečano otvoreno 6. lipnja koncertom Nine Badrić na makarskoj rivi, a ulaznice su u pretprodaji na platformi entrio.hr. Utakmice počinju svaki dan u 10:30 i traju do večernjih sati, a ukupno će se odigrati 68 utakmica tijekom tri dana. Drugi dio prvenstva održat će se tri tjedna kasnije u Hamburgu, gdje će se zbrajati osvojeni bodovi i na kraju okruniti europski prvak.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.