Utakmicu Dinama protiv Qarabaga vodit će sudac koji je izazvao skandal na OI-ju

Foto: EPA

DINAMO je saznao da će njegovu prvu utakmicu play-offa Lige prvaka, koju će u utorak igrati protiv Qarabaga na Maksimiru, suditi 35-godišnji švedski sudac Glenn Nyberg. Dinamu je sudio već dvaput. Prvi put u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2021. godine, u ogledu 2. pretkola na Cipru protiv Omonije (pobjeda Dinama 1:0), a drugi iste godine u 5. kolu Europa lige, u remiju Dinama i Genka na Maksimiru (1:1).

Perspektivni mladi sudac ima iskustvo vođenja utakmica na Europskom prvenstvu, a nedavno je sudio i na Olimpijskim igrama. U Parizu je njegovo ime bilo vezano uz skandal nakon vođenja ogleda između Argentine i Maroka. Pobjedu je upisao Maroku, bilo je 2:1 u "najvećem cirkusu koji sam ikad doživio", kako je to opisao Javier Mascherano, izbornik argentinske olimpijske reprezentacije.

Kaos u Parizu

Taj ogled obilježila je invazija navijača, prekid od čak dva sata i poništen pogodak Argentine nakon dvosatnog prekida. Podsjetimo, Maroko je bio na korak do pobjede kada je Argentina u 16. minuti sudačke nadoknade pogodila za 2:2, nakon čega je uslijedio kaos. 

U teren su ubačene brojne čaše i boce te još neki predmeti, a onda je među Argentince koji su slavili s tribina bačena i baklja. Nakon toga je nekolicina navijača Maroka uletjela na teren, a zaštitari su ih izbacili.

Ušla je na teren i policija kako bi zaštitila Argentince. Sudac Glenn Nyberg pozvao je igrače da odmah odu u svlačionicu, a na velikom ekranu stadiona u Saint-Etienneu je pisalo: "Utakmica je završena, molimo vas, idite do najbližeg izlaza."

Mascherano: Skandal

Nakon što je stadion evakuiran, suci u VAR sobi pregledali su pogodak Argentine te ga poništili. Utakmica je nakon dva sata prekida nastavljena i dovršena. Argentinci i Marokanci odigrali su još tri minute te je Maroko na kraju pobijedio 2:1.

"Ono što se dogodilo na terenu bio je skandal. To nije seoski turnir, to su Olimpijske igre. Utakmica je prekinuta sedam puta, moraš donijeti odluku kad se treći put dogodi prekid. Rekli su nam da je utakmica prekinuta iz sigurnosnih razloga. U svlačionici smo proveli više od sat i pol te nam nitko nije rekao što će se dogoditi", rekao je tada Mascherano.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.