LIGA KUP

Uveo ga isključivo za penale. Ništa nije obranio, zbog njegova su promašaja izgubili

Foto: EPA

BOLJIM izvođenjem jedanaesteraca Liverpool je pobijedio Chelsea i osvojio Liga kup, prvi ovosezonski trofej. Nakon regularnih 90 minuta te 30 minuta produžetaka rezultat je bio 0:0. Pristupilo se udarcima s bijele točke, u kojima je momčad Jurgena Kloppa zabila u čak 11 serija, dok je od igrača Thomasa Tuchela promašio samo Kepa Arrizabalaga.

Kepa je ušao u 119. minuti umjesto Edouarda Mendyja isključivo radi jedanaesteraca. Međutim, ta se Tuchelova odluka ispostavila pogrešnom. Španjolski vratar nije obranio nijedan udarac Liverpoolovih igrača, a usto je njegov promašaj cijeloga gola odlučio pobjednika i osvajača trofeja.

Inače, Kepa je u Chelsea došao 2018. godine iz Athletic Bilbaa za 80 milijuna eura, čime je postao najskuplji vratar u povijesti. Ove sezone upisao je 14 nastupa u dresu londonskog kluba, od čega najviše, šest, u Liga kupu. Mendy je pak došao 2020., preuzevši ulogu prvog čuvara mreže.

Zabio je i vratar Liverpoola

Inače, za Liverpool su u raspucavanju zabijali Milner, Fabinho, Van Dijk, Alexander-Arnold, Salah, Jota, Origi, Robertson, Elliott, Konate i vratar Kelleher, dok su za Chelsea bili precizni Alonso, Lukaku, Havertz, James, Jorginho, Rudiger, Kante, Werner, Silva i Chalobah.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.