regija

Uživo pred kamerama otkriveno zašto je izbornik Srbije otpisao Luku Jovića

Foto: Epa

IZBORNIK Srbije Ljubiša Tumbaković precrtao je zvijezdu Real Madrida Luku Jovića za listopadske utakmice jer je u rujnu kamp reprezentacije bio napustio zbog navodne ozljede.

Kako je samo četiri dana nakon toga zaigrao za Real protiv Levantea, Tumbaković ga je odlučio kazniti nepozivanjem jer je njegov potez shvatio kao sabotiranje reprezentacije.

Slučaj nepozivanja Luke Jovića i dalje potresa srpsku nogometnu javnost jer mnogima i dalje nije najjasnije gdje je nastao problem između Jovića i izbornika Ljubiše Tumbakovića.

Sinoć je to pred kamerama Arena Sporta objasnio sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević.

''Svaki igrač ima pravo igrati za Srbiju i nikad još nisam doživio da netko ne želi igrati za reprezentaciju. Ne znam što je bilo u nekim prošlim vremenima, ali znam da su ovi momci tu za nacionalnu momčad, a na izborniku je da odredi tko mu je u danom trenutku potreban'', rekao je Matijašević pa je dodao:

''Ljubiša Tumbaković je prije svega dobar čovjek. Odličan je i iskusan trener. Osvajao je trofeje. S njim nemamo nikakvih problema. On je taj koji određuje tko će igrati. Mi razgovaramo i pričamo, ali valjda je normalno da je izbornik taj koji donosi posljednju odluku'', dodao je Matijašević pa je objasnio što je bilo s Jovićem:

Dječačka pogreška

''Glupo je pričati o toj temi. Luka Jović ima 23 godine, talent je, otišao je u veliki klub, u madridski Real. To je bum za našu zemlju. Tumbakovića treba pustiti da radi svoj posao i kodeks ponašanja mora postojati za svakoga. Luka nije kažnjen, osobno sam ga nazvao. Rekao sam mu da treba izboriti mjesto u klubu, ustaliti se u momčadi. Napravio je grešku, bila je to dječačka greška. Luka mi je čak rekao kako je svjestan da Mitrović daje golove. Luka je odličan dečko i treba igrati za reprezentaciju u budućnosti. Hoće li biti pozvan danas ili sutra, to je na izborniku'', poručio je Matijašević.

Podsjetimo, uoči utakmice između Srbije i Litve Tumbaković je objasnio zašto je precrtao Jovića.

"Nemam pravo biti ljut ni na koga. Samo imam pravo raditi svoj posao na način na koji mislim da je najbolji. Kroz karijeru sam se uvijek trudio biti korektan i objektivan. Luka Jović je mlad igrač, a moja trenerska odgovornost ide u pravcu pedagogije, odgoja i roditeljskog odnosa", istaknuo je izbornik Srbije pa dodao:

"Luka Jović je napravio to što je napravio. Javi se, ali ne meni, i to samo porukom. Smatram da njegov odgovor zahtijeva izravno objašnjenje, a on to nije napravio. Ne vidim razlog zašto bih se ja ljutio. Je li bio ozlijeđen? To trebaju utvrditi liječnici, ne ja. Ne želim više pričati o njemu", ustvrdio je Tumbaković.

Srbiju samo teorija drži da direktno ode na Euro

Srbija je u jako teškoj situaciji, no u teoriji šansa ipak postoji. Ukrajina je prva u skupini i osigurala je plasman, dok će se za drugo mjesto i plasman na Euro boriti Portugal i Srbija. Dva kola prije kraja Portugal ima bod više od Srbije, ali i bolji međusobni omjer, što će biti presudno u slučaju da obje reprezentacije završe s istim brojem bodova. Srbiju do kraja čekaju Luksemburg i Ukrajina kod kuće, a Portugal igra kući protiv Litve i u gostima protiv Luksemburga. U slučaju da Srbija pobijedi u obje utakmice, mora se nadati barem jednom kiksu Portugala, no s obzirom na snagu protivnika Ronaldu i društvu, teško je vjerovati da će se Srbija izravno plasirati na Euro.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.