ROMA SRUŠILA BARCELONU ZA POLUFINALE LP-a Džeko najzaslužniji za senzaciju

Foto: EPA/ Ettore Ferrari

ČUDO u Rimu. Roma je pobjedom 3:0 protiv Barcelone uspjela poništiti poraz 4:1 s Nou Campa i plasirati se u polufinale Lige prvaka. Jedna od najvećih pobjeda u povijesti rimskog kluba i jedan od najtežih poraza za Katalonce.
 
Najzaslužniji za pobjedu Rome je Edin Džeko koji je zabio prvi i iznudio penal za drugi gol, a treći gol postigao je Kostas Manolas.
 
 
Ovih dana su iz Trigorije upozoravali da mogu ponoviti 2002. godinu, kada su na istom mjestu, istim rezultatom srušili Barcelonu, ali ih nitko nije shvatio ozbiljno. Naprotiv, mnogi su pomislili kako će se Ivan Rakitić (odigrao blijedo cijeli susret), Lionel Messi i društvo ponovno prošetati, ali su se prevarili.
 
Već u šestoj minuti prvi šok za Katalonce. De Rossi je poslao dugu loptu za Džeku koji ju je majstorski primio pored Albe i Umtitija te zabio za vodstvo 1:0. Gosti su i dalje imali velikih dva gola prednosti.
 
Međutim, problem je što Messi i društvo ništa nisu napravili u prvom, a ni drugom poluvremenu pored nevjerojatne talijanske obrane koja je zaustavljala sve napade novog prvaka Španjolske. Naprotiv, mogla je Barca primiti i još koji do odmora, ali je Patrick Schick u 29. skočio s peterca, šutirao glavom i poslao loptu malo pored lijeve vratnice. Ipak, Roma se nije izgubila te je pametno čekala svoje prilike i - dočekala ih u drugom poluvremenu.
 
Igrala se 57. minuta. Ponovno je Džeko na svojim leđima nosio obranu Barcelone sve do peterca, gdje ga je srušio Pique, a francuski sudac Clement Turpin pokazao na penal koji je realizirao De Rossi. 
 
U redovima Blaugrane nastala je panika. Momčad Ernesta Valverdea nije znala treba li napasti ili braniti tih 2:0, a Roma je u međuvremenu nastavljala prijetiti i visokim presingom uništavati njihovu igru. 
 
U 69. je De Rossi glavom poslao loptu malo pored desne vratnice, a u 79. udarac El Shaarawyja na drugoj vratnici s dva metra obranio Ter Stegen i spasio svoju momčad. Ali samo do 82. minute, kada je Barca kapitulirala. Under je izveo korner s desne strane, a Kostas Manolas pogodio glavom.
 
Do kraja su gosti pokušali zabiti taj jedan gol za polufinale, ali je bilo kasno. Najbolju priliku na utakmici imao je, vjerovali ili ne, Dembele i to u 92. minuti utakmice. Alisson je istrčao s gola kako bi odbio loptu, a ona je na centru stigla do Dembelea, čiji je udarac završio malo preko nezaštićenog gola. Minute su prolazile, ideje nije bilo, Romina obrana zatvorila je sve prilaze golu, a onda je sudac Turpin dao znak za kraj meča i započelo je slavlje. 
 
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.