Van der Vaart oduševljen Halilovićem, preporučio mu novi klub: "Ima toliko kvalitete"

Foto: Profimedia

ALEN HALILOVIĆ (28) igra nogomet karijere u nizozemskom prvoligašu Fortuni iz Sittarda. Hrvatski ofenzivni vezni sezonu je otvorio s dva gola u tri nastupa, a prošle je sezone oduševljavao navijače svojim nogometom. O njemu su u više navrata pisali i španjolski mediji koji ističu njegov procvat. Čak je i ugledni insajder Fabrizio Romano spomenuo kako bi Halilović mogao uskoro napraviti veliki transfer.

Van der Vaart: Drago mi je zbog Alena

Pohvale na njegov račun nisu stale. Rafael van der Vaart (41), proslavljeni nizozemski nogometaš, tvrdi da je čak i pomogao hrvatskom nogometašu nakon što je napustio Rijeku početkom prošle godine: "Istina je da sam mu pomogao. Nudio sam ga mnogima, ali ne i Fortuni.

Nazvao me jer sam trenirao njegovog brata u Esbjergu (Dino Halilović, op.a) i pitao me mogu li mu pomoći da se vrati u Nizozemsku i da mu oživim karijeru. Zvao sam Volendam, Vitesse... Halilović je sjajan dečko i u odličnim nogometnim godinama. Baš mi je drago zbog njega."

Van der Vaart, nekadašnji igrač Ajaxa, priželjkuje Haliloviću sljedeći transfer: "Taj dečko ima toliko kvalitete i tehnike. Pravi prirodni talent. Ako Ajax poradi na tom transferu, sigurno bi im se Halilović mogao pridružiti."

Haliloviću se predviđala velika karijera

Nekad najveći talent hrvatskog nogometa karijeru je započeo u Dinamu, a debitirao je u reprezentaciji već sa 16 godina. Prodao ga je Zdravko Mamić u Barcelonu, no karijera mu nije išla uzlaznim tijekom. Igrao je za brojne klubove, uključujući Milan, Hamburg, Standard, Las Palmas, Heerenveen, Sporting Gijón, Reading, Birmingham i Rijeku, sve dok prošle godine nije kao slobodan igrač došao u Sittard.

Van der Vaart danas radi kao analitičar u Nizozemskoj, a u karijeri je igrao za Ajax, HSV, Real Madrid, Tottenham, Betis, Midtjylland i Esbjerg. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 109 utakmica te zabio 25 golova.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.