Varane završio karijeru s 31 godinom. Odmah ga čeka novi posao

Foto: EPA

FRANCUSKI branič Raphael Varane objavio je u srijedu da se povlači iz nogometa u dobi od 31 godine. Završio je svoju uspješnu karijeru nakon teške ozljede koljena. Varane (31) je otkrio i da će se nastaviti baviti nogometom, samo da više neće profesionalno igrati. Ostat će u Comu, no u nekoj drugačijoj ulozi koju nije do kraja definirao.

"Novi život počinje van terena. Ostajem u Comu, ali ne u kopačkama i kostobranima. To je nešto čemu se veselim i o čemu ću više informacija podijeliti uskoro. Pao sam i ustajao tisuću puta, a ovaj put je trenutak da stanem i objesim kopačke. Ne žalim, ne bih ništa mijenjao. Osvojio sam više nego što sam mogao i sanjati, ali osim priznanja i trofeja, ponosan sam što sam, bez obzira na sve, ostao pri svojim načelima da budem iskren", napisao je Varane na Instagramu.

Osvojio četiri Lige prvaka

Nastupio je u 93 utakmice za Francusku od 2013. do 2022., igrajući ključnu ulogu u njihovoj pobjedi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., a bio je i srebrni četiri godine kasnije u Kataru. Varane je svoju klupsku karijeru započeo u Lensu iz Ligue 1, prije nego što se pridružio Real Madridu 2011. godine.

Za Kraljevski klub je igrao 360 puta i osvojio tri naslova La Lige i četiri trofeja Lige prvaka u razdoblju punom trofeja. Pridružio se Manchester Unitedu 2021., upisao 95 nastupa u svim natjecanjima za englesku stranu i pomogao im da osvoje Liga kup 2023. i FA kup 2024., prije nego što je u srpnju prešao u Serie A klub Como, gdje je pretrpio ozljedu koljena na svom debiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.