HNL

VARAŽDIN - ISTRA 3:0 Velika pobjeda Varaždina za ključne bodove u borbi za opstanak

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN i Istra 1961 odigrali su u 30. kolu HNL-a ključnu utakmicu u borbi za opstanak, a pobjedu je s 3:0 nakon pogodaka Jorgea Obregona, Domagoja Drožđeka i Vinka Petkovića odnio Varaždin. 

Istru je odmah na početku prvog dijela zadesio nevjerojatan peh. Iz igre je u šestoj minuti morao izaći Franić koji je stradao u duelu s Drožđekom pa je na desni bok Istre ušao Lončar. Riječ je o velikom problemu za momčad Ivana Preleca jer je i prije početka susreta zbog ozljede na treningu Istri otpao Marin Grujević, također desni bek. 

Bez velikih prilika u prvom dijelu

U prvom poluvremenu nije bilo puno izglednih prilika, Varaždin nije imao nijednu, a Istra jednu u 18. minuti susreta. Gosti su krenuli u kontranapad koji je povukao Markus Pavić po desnoj strani obrane Varaždina. Pavić je centrirao u pokušaju da pronađe nekog od suigrača, ali je zamalo zabio pogodak, lopta je prošla jako blizu golu Nevistića. 

Najbolji igrači u prvom dijelu bili su Tonio Teklić kod Varaždina i Ivan Delić kod Istre koji su radili puno problema protivničkim obranama, ali nedostajalo je inspiracije kod suigrača. 

Problemi s VAR-om

VAR sustav nije bio u funkciji od 51. minute kad je utakmica kratko prekinuta valjda kako bi se nešto pokušalo napraviti po tom pitanju. To očito nije bilo uspješno pa je režiser prijenosa na ekranu gledatelje obavijestio kako VAR sustav nije u funkciji. U 88. minuti je stigla obavijest da je VAR sustav opet u funkciji. 

Prvi gol pao je u 54. minuti kada su tribine eksplodirale. Zabio je Jorge Obregon i zaradio ovacije tribina u Varaždinu. Petar Mamić pucao je s ruba kaznenog prostora, a lopta se od bloka odbila do Obregona koji je bez većih problema matirao Duku. 

Dva gola za kraj priče

Nakon toga je igra mirovala sve dok u 85. minuti nije sijevnula kontra Varaždina. Od ruba kaznenog prostora Istre povukli su ju Drožđek i Mehdikani koji su izigrali jedinog braniča Istre koji je ostao u obrani da bi Drožđek zabio za 2:0.

Petković je deset minuta kasnije nakon kontranapada koji je bio jako nalik onom iz 85. minute zabio za konačnih 3:0. Varaždin je sada preskočio Istru na tablici s 24 osvojena boda i stigao do 8. mjesta koje osigurava ostanak u ligi. 


NK Varaždin - NK Istra 1961 Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.