Vejić i Jeličić oštro napali direktora Osijeka. "Zekić amater? To je nedopustivo"

Foto: Screenshot

HRVOJE VEJIĆ i Joško Jeličić gostovali su večeras u emisiji Studio HNL na MAXSportu. Analizirali su odigrano kolo SHNL-a te komentirali sve klubove, a dosta vremena posvetili su Osijeku i njegovom direktoru Joseu Botu. Portugalac je u intervjuu prošlog tjedna rekao da je Osijek prije njega bio amaterski klub i da on čini sve da ga podigne.

"Ako su amateri Zoran Zekić, na čiju licencu je obnašao dužnost direktora, ili Nenad Bjelica, koji je imao 77 bodova i borio se za prvaka… Reći za te ljude da su amateri, i to još on kao stranac, je nevjerojatno. Zamislite da su oni poput njega u Portugalu rekli da je prije njih bio amaterizam. Cipela u guzicu i više te nema. Onaj amater Zekić u Sarajevu ima četiri pobjede u četiri utakmice. Ne znam, valjda je tamo lakše.

Copitelli? Jakupović je u četvrtak igrao za Maribor za 72 minute, 48 sati kasnije igra 70 minuta za Osijek. Uz dužno poštovanje Botu i njegovim vrijednostima, Di Mariji, Witselu, PAOK-u i Šahtaru… Nemaš pro licencu, vrijeđaš da su prije tebe u tom klubu bili amateri je apsolutno nedopustivo. Za mene osobno je to veliko razočaranje, mislio sam da je veći gospodin", rekao je Jeličić.

Vejić: Nadamo se da će se vratiti vrijeme amaterskog Osijeka

"Baš mi ga je žao bilo kad tim tugaljivim glasom objašnjava da nije ni za što kriv, a sad je sve med i mlijeko i čudi se što svi njega kritiziraju. Mi možda previše tim strancima dopuštamo, iako je Osijek u vlasništvu stranog kapitala. No vjerujem da se ni vlasniku to nije dopalo.

Govoriti za nas Hrvate i ljude u Slavoniji da su rasisti je skandalozno i moglo bi izazvati reakcije instanci iznad hrvatskog nogometa. On je pokazao o kakvom se čovjeku i karakteru radi. Neka on nastavi raditi svoj posao, a mi ćemo se nadati da će se vratiti vrijeme amaterskog Osijeka, koji je pobjeđivao PSV", dodao je Vejić.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.