Vekić saznala protivnicu u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Foto: EPA

DONNA VEKIĆ je u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Parizu. Hrvatska tenisačica je svladala drugu igračicu svijeta Coco Gauff 7:6, 6:2. Gauff je imala break u prvom setu, vodila je 2:5, ali onda je Vekić obranila set-loptu na 3:5 te oduzela Amerikanki servis za 4:5. U tie-breaku je Osječanka bila bolja s 9:7.

Ukrajinka Kostujk je sljedeća protivnica

U sutrašnjem četvrtfinalu turnira igrat će protiv Ukrajinke Marte Kostjuk. Ona je pobijedila grčku predstavnicu Mariju Sakkari 4:6, 7:6, 6:4 nakon dva sata i 50 minuta borbe. Očekivalo se kako bi iduća suparnica Vekić trebala biti osma igračica na svijetu Grkinja, ali nju je nakon maratona koji je trajao dva sata i 50 minuta pobijedila Kostjuk.

Vekić je nedavno pobijedila Kostjuk

Nakon što je dominirala Sakkari u prvom setu meč se počeo okretati sredinom druge dionice. Od 4:3 za Ukrajinku u trećem setu uslijedila su tri breaka nakon kojih je Kostjuk proslavila pobjedu i proboj među osam najboljih. Ove godine su Vekić i Kostjuk igrale na terenima gdje se održava olimpijski turnir. U Roland Garrosu, meču drugog kola, Vekić je bila bolja sa 7:5, 6:4.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.