Vekić u meču karijere. Evo kad i gdje gledati njeno polufinale Wimbledona

Foto: EPA

DONNA VEKIĆ od 14:30 igra meč polufinala Wimbledona. Suparnica najboljoj hrvatskoj tenisačici bit će Talijanka Jasmine Paolini, sedma nositeljica turnira i sedma tenisačica svijeta. Vekić, 37. igračica WTA ljestvice, plasmanom u polufinale turnira ostvarila je svoj najbolji rezultat na Grand Slamovima. Bit će ovo četvrti međusobni ogled Vekić i Paolini. Talijanka zasad vodi 2:1.

Vekić je na putu do polufinala bila bolja od Xiy Wang, Erike Andrejeve i Dajane Jastremske, a onda je u 4. kolu turnira svladala nekadašnju drugu tenisačicu svijeta Paulu Badosu. To joj je donijelo plasman u četvrtfinale u kojem je preokretom nakon 0:1 u setovima zaustavila prodor najvećeg iznenađenja turnira, Novozelanđanke Lulu Sun.

Vekić je tako postala treća hrvatska tenisačica koja je stigla do polufinala na nekom od turnira Grand Slam kategorije, nakon Ive Majoli u Roland Garrosu 1997., koji je Zagrepčanka i osvojila, te Mirjane Lučić, koja je igrala polufinala Wimbledona 1999. i Australian Opena 2017. Prijenos je osigurao Sport Klub 1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.