Velika drama u košarci. Giannis i Grci izgubili od drugog favorita Igara

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠKA reprezentacija Kanade, koja je na Olimpijske igre u Parizu stigla kao drugi favorit turnira, pobijedila je Grčku u prvom kolu grupne faze (86:79). Kanađanima je sada još jedna pobjeda skoro pa sigurno dovoljna za prolazak u četvrtfinale, dok se Grci moraju vaditi protiv Australaca i Španjolaca. Podsjetimo, dalje idu prve dvije reprezentacije iz svake od triju skupina te dvije najbolje trećeplasirane.

Kanada je vrlo uvjerljivo startala u susret te je na poluvremenu vodila s deset poena razlike. Grci su se probudili u nastavku, stalno su bili na dva ili tri napada razlike, a drama je dosegnula vrhunac u zadnjoj minuti kada su nakon zakucavanja Giannisa Antetokounmpa stigli na samo -2. No, već u idućem napadu je Shai Gilgeous-Alexander (SGA) sjajnom piruetom i šutom s poludistance vratio na četiri poena prednosti.

Giannis je u idućem napadu pogodio jedno od dva bacanja, a onda je 15 sekundi prije kraja potpuno bespotrebno faulirao Jamala Murraya kada je napad Kanade isticao. Murray je pogodio oba bacanja i utakmica je bila praktički riješena.

NBA zvijezde nosile momčadi

Antetokounmpo je bio daleko najbolji pojedinac kod Grčke. Pogodio je 11 od 17 šuteva iz igre i 12 od 15 s linije slobodnih bacanja te je susret završio s 34 poena, pet skokova i dvije asistencije te jednom izgubljenom loptom.

Za Kanadu je R.J. Barrett zabio 23 poen (šut 8/13) uz četiri skoka i tri asistencije. Sjajan je bio i SGA koji je pogodio pet od deset šuteva iz igre i devet od deset slobodnih bacanja za 21 poen. Tom učinku dodao je pet skokova, sedam asistencija, jednu ukradenu loptu i dvije blokade.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.