Veliki udarac za Bayern i Hrvatsku. Stanišić hitno operirao ligamente

Foto: Profimedia

JOSIP STANIŠIĆ (24), desni bočni Bayerna i reprezentacije Hrvatske, jučer je na treningu kluba potrgao lateralni ligament desnog koljena i odmah je podvrgnut operaciji, objavio je Bayern. Ovo je veliki udarac i Bayernu i Hrvatskoj jer Stanišić je prvotimac u klubu i reprezentaciji, a teško se ozlijedio šest dana prije početka sezone Bundeslige te dva tjedna prije utakmice Hrvatske i Portugala na startu Lige nacija. 

Bayernov direktor: Upravo je operiran

"Jutros je operiran. Ovo je loša vijest s kojom se moramo nositi ovog tjedna. Nažalost, neće ga biti nekoliko tjedana", otkrio je Bayernov sportski direktor Max Eberl pred prijateljsku utakmicu s Grasshopperom. Sreća u nesreći je da ozljeda lateralnog ligamenta nije ni blizu teška kao ona prednjeg križnog ligamenta. Zato što takve ozljede znače i do godinu dana pauze.

Kicker piše da je ovo ozbiljan hendikep za Bayern: "Eberl je najavio da će Stanišić u novoj sezoni imati važnu ulogu u Bayernu. Da je to doista tako, pokazalo se u pripremama i prvoj službenoj utakmici sezone. Stanišić je bio starter u četiri od pet pripremih mečeva, a u pobjedi nad Ulmom u kupu igrao je svih 90 minuta.

Kicker: Ovo je jako loša vijest za Bayern. Ostao je na samo jednom desnom bočnom

Stoga su njegova ozljeda i prisilna pauza gorke vijesti za Bayern, posebno zato što je klub prošlog tjedna prodao zamjenskog desnog beka Noussaira Mazraouija u Manchester United, pa sada treneru Vincentu Kompanyju ostaju samo Sascha Boey i Joshua Kimmich. No potonji već godinama igra u vezi."

"Pitanje je hoće li se oporaviti za derbi krajem rujna"

Isti izvor navodi: "Stanišić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bayer Leverkusenu te se nametnuo kao starter u osvajaču duple njemačke krune. Sada je upitno hoće li moći igrati u derbiju Bayerna i Bayera krajem idućeg mjeseca."

Dalić je sada ostao bez ijednog desnog bočnog za start Lige nacija

Ovo je jako loša vijest i za Zlatka Dalića. Stanišić je u reprezentaciji Hrvatske član prve postave, ali zbog ozljede Josipa Juranovića bio je i jedini desni bek reprezentacije za utakmice protiv Portugala i Poljske na startu Lige nacija u rujnu. Tako je Dalić sada ostao bez ijednog desnog bočnog za te utakmice te bi mogao aktivirati pretpoziv nekome od igrača ili možda pozvati nekoga tko nije bio na popisu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.