LIGE PETICE

Veliko iznenađenje: Arsenal produljio ugovor sa skupim i starim kikserom

Foto: Gulliver / Getty Images


GOTOVO da se ova odluka Arsenalovog vodstva može nazvati senzacijom. Tako je tretiraju navijači Topnika i engleska nogometna javnost. 

Par dana nakon što je David Luiz u porazu 3:0 kod Manchester Cityja za samo 25 minuta u igri uspio pokloniti suparnicima gol, skriviti penal i dobiti crveni karton, Arsenal mu je ugovor koji je treba isteći za tjedan dana produljio za još jednu sezonu.

Par dana nakon jedne od najgorih utakmica u karijeri nagrađen je novim ugovorom

Naravno, svatko ima pravo na lošu utakmicu (mada je ova Luizova bila katastrofalna), ali on je i inače sklon greškama. Osim toga, s tjednom plaćom od 125 tisuća ili godišnjom od 6,5 milijuna funti, jedan je od najskupljih igrača Arsenala. Konačno, prije dva mjeseca navršio je 33 godine.

Činilo se po svim pokazateljima, ali i komentarima engleskih nogometnih stručnjaka, da će Arsenal otpisati Luiza. Točnije, da uprava neće udovoljiti želji trenera Mikela Artete da mu iskusni, požrtvovni i omiljeni branič bude ključni čovjek u obnovi momčadi. 

Dogodilo se ono što nitko nije očekivao: Uprava je popustila treneru

Arsenalova vrhuška nije uvjerena da je skupi kikser koji se približava veteranskim godinama čovjek na kojem treba graditi ekipu za budućnost.

Ipak i suprotno svim predviđanjima, Arsenal je objavio da je Luiz, koji je prošlog ljeta došao iz Chelseaja uz odštetu od sedam milijuna funti, produljio ugovor do ljeta iduće godine.

Osim njega, nove ugovore potpisali su Pablo Mari i Cedric Soares, koji se vraćaju u klub po isteku posudbi u Flamengu i Southamptonu. Dani Ceballos, koji je prošlog ljeta došao na posudbu iz Reala do kraja ove sezone, produljio je ostanak do završetka iduće. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.