Verstappen u Austinu došao do prve pobjede još od lipnja

Foto: EPA

AKTUALNI trostruki svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobijedio je u subotnjoj sprint-utrci na natjecanju za Veliku nagradu SAD-a u Austinu i time povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu na 54 boda ispred Britanca Landa Norrisa (McLaren). 

Norris je pogreškom na početku posljednjeg kruga izgubio drugo mjesto koje mu je preoteo Španjolac Carlos Sainz Jr. (Ferrari) i prošao ciljem 3.882 sekunde iza pobjednika. Verstappenu je ovo prva pobjeda bilo koje vrste još otkako je u lipnju bio najbolji u sprint-utrci na Velikoj nagradi Austrije.

Povećao je prednost

"Osjećam se pomalo kao u stara vremena. Jako sam zadovoljan današnjim danom. Konačno smo opet konkurentni", zadovoljno je komentirao Verstappen nakon četvrte pobjede ove sezone u sprint-utrkama u kojima ima stopostotan učinak, a do kraja sezone su ostala još dva natjecanja na dionici od 100 km.

Charles Leclerc (Ferrari) je bio četvrti, a Mercedesov par George Russell i sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton završili su na petom i šestom mjestu. U ponoć po srednjoeuropskom vremenu započet će kvalifikacije za startna mjesta na nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu SAD-a, čiji je start predviđen u 21 sat.

Do kraja sezone vozači će skupljati bodove na još sedam Velikih nagrada i u dvije sprint-utrke. Max Verstappen ih trenutačno ima 339, a drugoplasirani Lando Norris 285. Treći je Charles Leclerc sa 250 bodova, a Oscar Piastri (McLarena) na četvrtom mjestu ih ima 237.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.