Veselje, a onda loša vijest za Srbiju. Evo što joj donose rezultati Slovenije i Češke

Foto: EPA

SRBIJA će biti u četvrtom jakosnom šeširu na ždrijebu za Europsko prvenstvo 2024., što je loša vijest za reprezentaciju koja je remijem sa slabom Bugarskom (2:2) proslavila prvi plasman na taj turnir nakon 24 godine. Srbija će tako za suparnike u grupnoj fazi moći dobiti najbolje ekipe iz viših potova. Ždrijeb će se održati u prosincu.

Momčad izbornika Dragana Piksija Stojkovića u posljednji šešir upala je nakon što je Češka pobijedila Moldaviju (3:0), a Slovenija savladala Kazahstan (2:1). Obje reprezentacije time su osigurale direktan plasman na Euro. Srbiji su za ulazak u treći šešir bila potrebna dva od ova tri uvjeta: da Česi ne pobijede Moldavce, da Slovenci i Kazahstanci odigraju neriješeno i da Hrvatska u utorak ne nadigra Armeniju.

S obzirom na to da su u ponedjeljak navečer propale prve dvije opcije, jasno je da će Piksijeva momčad biti u posljednjem šeširu sa slabijim reprezentacijama.

Football Meets Data, stranica na X-u (bivšem Twitteru), navodi kako su Slovenija i Češka osigurale mjesto u trećem šeširu, a Srbija u četvrtom. Italija će također biti u četvrtom potu, osim ako Hrvatska izgubi od Armenije odnosno ako ne završi među prve dvije reprezentacije u skupini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.