hnl

VIDEO Baturina: Šibenik je 1994. smijenio trenera jer je bio preuspješan

Foto: Index

PRIJE 30 godina, 28. veljače 1992., službeno je započelo natjecanje u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Index je povodom te obljetnice objavio 30 tekstova o najluđim trenucima hrvatskog klupskog nogometa,

a u posebnom podcastu ugostili smo dvije istinske legende HNL-a.

Na stadionu u Kranjčevićevoj razgovarali smo s Krunoslavom Rendulićem i Matom Baturinom. 

Baturina je igrao za Šibenik, Zagreb i Hajduk, a u dresu Zagreba je 1998. postao najbolji strijelac lige. Rendulić je, pak, jedan od igrača koji su nastupili za najviše klubova HNL-a. Nosio je dres Osijeka, Belišća, Zagreba, Hajduka, Kamen Ingrada, Rijeke i Lučkog. S Hajdukom je bio prvak, a s Rijekom je uzeo Kup.

U opširnom razgovoru za Index moći ćete čuti što Rendulić i Baturina imaju reći o HNL-u s odmakom od 30 godina, kao i brojne anegdote iz svojih zanimljivih karijera.

Rendulić se prisjetio kako je za Osijek ratne 1992. potpisao za ugovor od tadašnjih 300 njemačkih maraka, objasnio je zašto je iz Osijeka otišao u Belišće koje je tada već ispalo u Drugu ligu te je ispričao razloge zašto je postao jedna od najvećih ptica selica hrvatskog nogometa.

Dvije legende su sat vremena pričali o detaljima svojih zanimljivih karijera

Baturina je na duhovit način evocirao detalje svoje zanimljive karijere, otkrio je kako je postao napadač i tko je zaslužan zašto je bio najbolji strijelac lige. 

''Ivica Šangulin mi je u Šibeniku 1994. našao pravu poziciju. Prije sam igrao veznog igrača ili krilo, no on me stavio u špicu. Tada smo igrali odlično, zabijali smo puno golova, a baš zbog toga ga je klub potjerao. Zbog premija koje su nam morali plaćati nakon pobjeda'', ispričao je Baturina.

Obje legende HNL-a prisjetili su se igračkih dana u Hajduku, pričali su koliko su tada zarađivali, a Baturina je kroz smijeh otkrio zbog čega mu je svaki dres visio i zašto je izgledao pomalo šlampavo i naravno, dotaknuo se svoje kultne izjave ''dikod uđe, dikod ne uđe''.

''Tko mi je bio najteži protivnik? Tomas me mrzio, kao i ja njega, naravno, u sportskom smislu. A Milinovića i Ivančića iz Rijeke te Vuicu i Ergovića iz Osijeka i danas sanjam. Baš su me tukli'', rekao je Baturina. 

Što su još rekli Mate Baturina i Krunoslav Rendulić rekli u velikom intervjuu za Index, pogledajte u videu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.