VIDEO Bivši igrač Dinama donio Arsenalu pobjedu u derbiju s Tottenhamom

Foto: EPA

U SUSRETU četvrtog kola engleskog nogometnog prvenstva, velikom londonskom derbiju, Arsenal je na gostovanju pobijedio Tottenham s 1:0 probivši se na drugo mjesto ljestvice. Bio je to žestok susret s više od 20 prekršaja i osam žutih kartona, a pitanje pobjednika razriješio je Gabriel u 64. minuti utakmice. Gol pogledajte OVDJE.

Bukayo Saka je ubacio iz kornera, a Gabriel glavom zabio za 1:0. Vratar Spursa Guglielmo Vicario ostao je ukopan na gol liniji, dok je Gabriel unutar peterca glavom zakucao pod prečku za slavlje Topnika. Podsjetimo, riječ je o bivšem dinamovcu. Na Maksimiru je početkom 2018. godine stigao na posudbu iz Lillea. Sjedio je uglavnom na klupi, zaigrao je samo jednom za prvu momčad te deset puta za drugu Dinamovu momčad u drugoj ligi. 

Dinamo ga je vratio u Lille

Dinamo nije otkupio Gabrielov ugovor pa se on vratio u Lille, gdje je postao hit-igrač francuskog prvenstva. Lille ga je prije četiri godine prodao Arsenalu za 26 milijuna eura. Za londonski klub ukupno je odigrao 171 utakmica i zabio 15 golova.

Bio je to peti susret u nizu u kojem Tottenham nije slavio protiv najvećeg suparnika. Arsenal se ovom pobjedom probio na drugo mjesto ljestvice s 10 bodova, dva manje od lidera Manchester Cityja, dok je Tottenham na 13. poziciji s četiri boda. U nedjelju se još sastaju Wolverhampton i Newcastle United.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.