VIDEO Bivši top 20 tenisač izgubio za 37 minuta. Publika mu zviždala nakon debakla

KONTROVERZNI francuski tenisač Benoit Paire (35) doživio je najteži poraz u svojoj karijeri na Challengeru u Rennesu. Bivši 18. tenisač svijeta, a danas 227. na ljestvici, za svega 37 minuta igre izgubio 6:1, 6:0 u prvom kolu od stanovitog Britanca Jacoba Fearnleya. Kod meč lopte, Paire je napravio dvostruku servis grešku, a publika mu se s tribina rugala. Na to je Paire odgovorio sarkastičnim slanjem poljubaca.

Ipak, ovaj meč nije najkraći meč u Open eri. Francisco Clavet pobijedio je 2001. u Šangaju Jiang Shana za samo 25 minuta igre. Bilo je tada 6:0, 6:0 za španjolskog tenisača.

Karijera obilježena skandalima

U dugoj karijeri, Paire je više poznat po bizarnim ispadima i incidentima, nego po dobroj igri. Tako je prošle godine u prvom kolu Challengera u Malagi u meču protiv domaćeg igrača Pedra Martineza, namjerno slao loptice u publiku, čiste zicere je zabijao u mrežu, hodao je  po terenu bez ikakve namjere da udara lopticu koju bi mu poslao rival.

Prije dvije godine na US Openu, bio je osumnjičen da je namjerno izgubio meč. U meču protiv Camerona Norrieja izazvao je brojne kontroverze. Naime, engleski mediji su ga optužili da je namjerno pustio meč za koji je zaradio honorar od 80 tisuća dolara, organizatori US opena ga mogu oduzeti ako smatraju da je namjerno 'tankirao'.

Norrie je prvi i treći set uzeo s  glatkih  6:0, dok je Paire dobar otpor pružio tek u drugom setu, koji je Norrie pobijedio 7:6. Prvi je set trajao samo 19 minuta, a treći nešto više - 20. Paire je kod 5:0 u trećem setu već spremio stvari u torbu kako bi mogao što prije napustiti teren. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.