UZVRAT PLAY-OFFA ZA LIGU PRVAKA

VIDEO "Boli me ona stvar kako smo igrali! Dinamo je u Ligi prvaka!"

Foto: Screenshot

DINAMO je opet u Ligi prvaka. Hrvatski prvak se remijem 1:1 kod Rosenborga u Trondheimu plasirao u grupnu fazu najjačeg europskog nogometnog natjecanja ukupnim rezultatom 3:1. 

>>> Dinamo je izborio grupnu fazu Lige prvaka!

>>> VIDEO Pogledajte kako Dinamo slavi plasman u Ligu prvaka

>>> Dinamo je u Ligi prvaka: Evo kad je ždrijeb i kad se igraju utakmice

>>> Povijesna prilika: Evo koga može izvući Dinamo u Ligi prvaka

>>> Dinamo je večeras zaradio najviše u povijesti kluba

"Prošle godine smo bili jako blizu, a večeras nam je to malo prolazilo kroz glavu u prvom poluvremenu. Međutim, u nastavku smo se smirili, odigrali bolje i kontrolirali stvari. Naravno, potom nam je gol Gojaka donio mirnoću i prolaz", prve su riječi Nenada Bjelice nakon što je uveo Dinamo u grupnu fazu Lige prvaka, a onda pohvalio Gojaka.

"Već je postigao četiri gola ove sezone, kao i gol za Superkup i večeras ulazak u Ligu prvaka. Drago mi je jer je pošten dečko na i izvan terena. Sretan sam što je baš on taj koji je odveo Dinamo u Ligu prvaka. Svaka mu čast."

Nakon toga se Bjelica vratio utakmici.

"Psihološki teška utakmica za nas, a oni nisu imali što izgubiti i onda još taj rani primljeni gol. U prvom dijelu smo bili nesigurni i trebali smo puno bolje reagirati. Bilo je dosta nervoze. No u drugom dijelu je bilo puno bolje, znali smo što želimo i onda se dogodio gol Gojaka. Iz svake utakmice nešto naučiš, pobjeda, poraza i remija. Na poluvremenu smo se dogovorili bez vike i organizirali se u nastavku, što je na kraju dobro ispalo."

Dinamo opet u Ligi prvaka...

"Ovo je nakon tri godine plasman u Ligu prvaka, što je velika stvar za klub, navijače i financije. Ponosni smo na ovaj uspjeh", istaknuo je Bjelica. 

Gojak: Gol posvećujem djedu, a u Ligi prvaka ćemo biti dobri, obećavam

"Teška utakmica. Svi smo ovo zaslužili, svi dišemo kao jedan i sav trud se isplatio. Na odlasku sam rekao da ćemo donijeti Ligu prvaka i obećavam da ćemo biti dobri u Ligi prvaka", u dahu poručuje Dinamov junak Amer Gojak, koji je u igru ušao u 66. a već u 71. zabio golčinu za 1:1 i prolaz dalje.

"Pritisak je bio velik. Drago mi je da sam zabio gol, ali to je plod cijele ekipe. Pogodak posvećujem djedu", rekao je junak Dinama pa dodao.

"Presretan sam zbog gola i hvala Bogu na ovom trenutku. Vidio sam prostor za šut, opalio sam i na svu sreću lopta je ušla. Idemo sad slaviti svi zajedno. Također, bilo tko da dođe u Ligi prvaka mi smo spremni i neće nikome biti lako na Maksimiru."

Livaković: Na poluvremenu se Bjelica malo ljutio na nas

Dominik Livaković primio je večeras jedan gol i imao dosta sreće kod par prilika Rosenborga, ali je na kraju sve dobro završilo. Ostanak u Dinamu se isplatio i branit će u Ligi prvaka.

"Nismo dobro ušli u utakmicu kao što znamo. Na poluvremenu se trener malo ljutio na nas pa smo bolje odigrali u drugom dijelu i ostvarili veliki uspjeh", otkrio je Livaković što se događalo na poluvremenu u trenutku kad je Dinamo gubio 1:0 i riskirao da izgubio prednost (2:0) iz Zagreba. 

Dilaver: Boli me ona stvar za igru. Mi smo u Ligi prvaka

"Boli me ona stvar kako smo igrali. Dinamo je u Ligi prvaka pa nek drugi gledaju. Ne zanima me kako smo igrali. Nekad smo igrali dobro pa nismo prošli. Znamo koliko ovo vrijedi i nitko se neće sjećati kako smo igrali, već da smo se plasirali u Ligu prvaka", poručio je Dilaver iz Trondheima.  

Moro: Zaslužili smo plasman u Ligu prvaka

"Svi će reći da nismo odigrali dobru utakmicu, ali smo zaslužili plasman u Ligu prvaka. Oni su nas pritisnuli na startu, nakon čega smo dobro odradili drugo poluvrijeme, a Gojak je u pravom trenutku zabio taj gol za 1:1. Na poluvremenu smo bili svjesni da smo loše odigrali, a trener nas je motivirao da zaigramo bolje u drugom dijelu i sretni smo zbog toga što ćemo igrati Ligu prvaka."

Barišić: Kroz Ligu prvaka do europskog proljeća

Predsjednik Mirko Barišić nije krio zadovoljstvo nakon plasmana u Ligu prvaka.

"Bilo je teško, bili smo pod pritiskom, ali smo pokazali da smo ozbiljna momčad. Sada želimo kroz Ligu prvaka osigurati europsko proljeće. Dakle, osvojiti to treće mjesto u skupini. To bi bila kruna svega, iako moramo biti razumni jer je Liga prvaka natjecanje u kojoj su klubovi po kvaliteti i organizaciji ispred nas, ali mislim da iz dana u dan pokazujemo da pripadamo u Ligi prvaka", rekao je Barišić. 

Dinamo je najprije eliminirao gruzijski Saburtalo Tbilisi s ukupnih 5:0. Potom je izbacio mađarskog prvaka Ferencvarosa s ukupnih 5:1, a večeras je preko Rosenborga ponovno među najjačim momčadima kontinenta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.