VIDEO Brutalan start za crveni karton obilježio treći dan Copa Americe

Foto: Screenshot/YouTube

OČI EUROPSKE nogometne javnosti su usmjerene na Euro u Njemačkoj, ali se istovremeno odvija i drugo veliko kontinentalno natjecanje Copa America. 48. izadnje Cope se igra u Sjedinjenim Američkim Državama i služi kao svojevrstan test spremnosti za Svjetsko prvenstvo 2026. čiji će domaćini biti SAD, Meksiko i Kanada. Na turniru sudjeluje 10 južnoameričkih reprezentacija (CONMEBOL ferderacija) i šest reprezentacija iz CONCACAF federacije (srednja i sjeverna Amerika).

Trećeg dana turnira odigrane su dvije utakmice skupine B. Pogotkom Gerarda Arteage u 68. minuti Meksiko je pobijedio Jamajku 1:0 na stadionu NRG u Houstonu, a dvoboj je zasjenila teška ozljeda meksičkog kapetana Edsona Alvareza. Unatoč pobjedi, Meksikanci su napustili teren s osjećajem nelagode zbog ozljede Alvareza, koji je u suzama u prvom poluvremenu odšepao s terena. Meksiko putuje u Inglewood na sljedeću utakmicu protiv Venezuele 26. lipnja.

Krvnički start za crveni karton

U drugoj utakmici dana, upravo je Venezuela pobijedila Ekvador 2:1 u Santa Clari u Kaliforniji, zahvaljujući isključenju kapetana Ekvadora Ennera Valencije u 22. minuti zbog izravnog crvenog kartona nakon brutalnog starta na prsa Josea Martineza. Sudac iz Kolumbije nije Ekvadorcu odmah pokazao direktan crveni karton, ali nakon konzultacije s VAR sobom je isključio Valenciu.

Ekvador je ipak poveo u 40. minuti golom Jeremyja Sarmienta. Venezuela je iskoristila brojčanu prednost nepunih deset minuta nakon odmora, zahvaljujući prvo Jhoneru Cadizu koji je zabio u 64. minuti potom i Eduardu Bellu koji zabija za pobjedu u 74. minuti utakmice. Sutra su na rasporedu utakmice skupine C u kojima se sastaju SAD i Bolivija te Urugvaj i Panama.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.