VIDEO Cernogoraz u suzama nakon ispadanja: Dao sam sve od sebe

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ČETVRTOG dana olimpijskih igara u Parizu pratili smo nastup hrvatskog stjegonoše i zlatnog olimpijca iz Londona Giovannija Cernogorza, koji, nažalost, nije ušao u finale trapa. Cernogoraz je neuspješno zaključio kvalifikacije nakon pet rundi i ukupno 125 hitaca. Imao je tri promašaja odnosno 122 pogotka i bio je izjednačen s još šest pucača iza najbolja četiri, koji su imali po 123 pogotka.

U finale ide šest natjecatelja, pa je u raspucavanje za preostala dva mjesta ušlo šest izjednačenih. Cernogoraz se držao među posljednja tri pucača u raspucavanju, ali koštao ga je promašaj na 11. pucnju. Ove kvalifikacije bile su pune oscilacija za našeg olimpijca. Nakon prvog dana i tri runde hitaca Cernogoraz je bio treći sa 73 pogotka od 75 hitaca.

"Imao sam najbolji rezultat ove sezone, dao sam sve od sebe, teško je bilo natjecanje po velikoj vrućini. U zadnjih 10 godina konkurencija je strašna. Ne smiješ više promašiti metu. Eto, mogu reći da je baš ono loše počela sezona. Operacija koljena, pa lakat, pa treba sam mijenjati kundak", rekao je 42-godišnji hrvatski olimpijac za HRT nakon ispadanja u kvalifikacijama. Video pogledajte OVDJE.

Ima zlato iz Londona

Situacija nije izgledala dobro nakon što je u prvoj rundi imao dva promašaja, no hrvatski strijelac je zatim odradio dvije savršene runde i došao na treće mjesto. Nažalost, u četvrtoj rundi promašio je jedan hitac i zakomplicirao si situaciju, ali je u posljednjoj ponovno bio bez greške

Cernogoraz je osvojio prvo povijesno olimpijsko zlato za Hrvatsku u ovoj disciplini prije 12 godina u Londonu, a njegov uspjeh ponovio je Josip Glasnović u Riju. Uz olimpijsko zlato, Cernogoraz je vlasnik europskog i svjetskog zlata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.