VIDEO Cityjev "ulični nogometaš" u debiju pogotkom ušutkao Marakanu

Screenshot: Arena Sport

KRILNI napadač Manchester Cityja Micah Hamilton zabio je prvi pogodak na utakmici Lige prvaka protiv Crvene zvezde. Hamilton je sjajno prošao po desnom krilu, izbacio iz igre Aleksandra Dragovića te pogodio suprotni kut Glazerovog gola za 0:1 u 19. minuti. Utakmica je završilla pobjedom Cityja 2:3.

VIDEO: Arena Sport

Hamiltonu (20) je ovo prvi nastup za prvu momčad Cityja. Dosad je igrao u U21 momčadi engleskog prvaka, no Guardiola mu je dao priliku od prve minute u utakmici koja nije rezultatski važna za City. Hamilton je prije nekoliko godina bio skupljač lopti na stadionu Etihad, a zanimljiv je detalj da je Pep Guardiola u to vrijeme imao prigovore na njihovu aktivnost te je tako, između ostalih i Hamiltonu, naredio da moraju biti brži u dohvaćanju lopti njegovim igračima.

Bilo je to prije šest godina, Hamilton je otad puno napredovao i postao kapetan mlade momčadi Cityja, a sad i član prve momčadi. Nosi etiketu "uličnog nogometaša", koju je zaradio svojim nepredvidivim potezima na terenu. Tako ga je jednom prilikom nazvao trener Brian Barry-Murphy te mu je nadimak ostao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.