VIDEO Dalić ga je vratio u reprezentaciju, a on je sad zabio bivšem klubu

Foto: Profimedia

HRVATSKI reprezentativac Duje Ćaleta-Car postigao je pogodak u dvoboju petog kola Ligue 1 između svog Lyona i Marseillea. Ćaleta-Car je u 53. minuti bio najviši u skoku nakon ubačaja Clintona Mate te je glavom zakucao loptu u mrežu za vodstvo Lyona 1:0. Gol pogledajte OVDJE.

Ipak, to nije pomoglo Lyonu. Unatoč tome što je zbog crvenog kartona Leonarda Balerdija imao igrača manje od pete minute, Marseille je golovima Pola Lirole u 69. i Ulissesa Garcije u 82. minuti preokrenuo rezultat i poveo 2:1. Rayan Cherki u 93. minuti zabio je za 2:2, no Jonathan Rowe je dvije minute kasnije pogodio za pobjedu Marseillea.

Zabio bivšem klubu

Ćaleta-Car tako je zatresao mrežu kluba čiji je igrač bio od 2018. do 2022. godine. Marseille ga je prodao Southamptonu za osam milijuna eura, ali on se nakon samo godinu dana vratio u Francusku, ovaj put u Lyon, koji je prvo platio 1.5 milijuna eura za posudbu, a onda i 3.5 milijuna za transfer. Ovo je Ćaleta-Caru bio 34. nastup za Lyon i prvi gol.

Ćaleta-Car se ujedno ovog mjeseca vratio u reprezentaciju u Ligi nacija nakon duljeg izbivanja s popisa Zlatka Dalića te je ostavio dobar dojam u središnjici obrane s tri stopera. Očekuje se da će se u ponedjeljak naći na Dalićevom popisu i za utakmice u listopadu.

Utakmica je u tijeku.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.