Video: Dinamo pobijedio Slaven, Mandžukić ozlijeđen nakon brutalnog starta Rogulja

DINAMO je minimalno slavio protiv Slaven Belupa. Sammir je zabio jedini pogodak na utakmici u 18. minuti susreta.

Tek dvije tisuće gledatelja došlo je pogledati ogled drugoplasirane i trećeplasirane momčadi u HNL-u. Ništa novo na Maksimiru, navijači očito ne žele gledati ovaj i ovakav Dinamo.

Modri su očekivano nametnuli svoju igru od prve minute. Vlak se odlučio na postavu sa Tomečakom na desnom boku što se pokazalo kao jako dobro rješenje jer je mladi Dinamov igrač puno prijetio po toj desnoj strani napada. Zapravo, cijelo prvo poluvrijeme Koprivničancima je jako "curilo" na toj strani. Tomo Šokota je zaigrao u vršku napada umjesto Čeha Slepičke.

Upravo je Šokota imao priliku dovesti Modre u vodstvo već u osmoj minuti. Izašao je sam pred Rodića, a Slavenov vratar odbija njegov udarac.

Nakon nekoliko ubačaja koji nisu bili opasni po Rodića, upravo je odličan centaršut Tomečaka u 18. minuti kumovao vodstvu Modrih. Sammir je ostao usamljen na pet metara pred Rodićevim golom te glavom loptu neobranjivo poslao u donji desni kut. 

Slaven se uglavnom orijentirao na polukontre i kontre, imao dobru kombinatoriku, ali nikako nisu uspijeli ozbiljnije priprijetiti Butini. Njihova najveća prilika u prvom dijelu stigla je nedugo nakon Dinamova vodstva. Jajalo je nakon jedne brze akcije po desnoj strani primio loptu na vrhu kaznenog prostora, ali je njegov udarac bio malo neprecizan. Lopta je otišla pored lijeve vratnice.

Modri su mogli i razriješiti utakmicu u prvom dijelu, no zapucali su stopostotnu šansu. U 31. minuti Sammir odlično proigrao Mandžukića koji promašuje cijelu loptu, a ona se odbija do "ljubitelja BBB-a" Mirka Hrgovića koji je šalje kao poklon svojim "obožavateljima" na sjevernu tribinu. 

U drugom dijelu Slaven se nije predavao. Najbolju priliku Dinamovci su imali u 68. minuti kada je Sammir koji je bio najbolji Dinamov pojedinac na ovoj utakmici, odlično ubacio loptu na par metara od gola, no ni Mandžukić ni Šokota nisu je uspjeli ugurati u mrežu.

Mogao je Slaven i izjednačiti preko Jajala u 75. minuti. Njegov je udarac krajnjim naporom obranio Butina.

Ipak, ono što je obilježilo ovu utakmicu jest buratalan start Kaje Rogulja na Mariju Mandžukiću u 84. minuti. Slavenov igrač mu je ušao u koljeno, a Dinamov napadač je nakon toga ostao ležati da bi par minuta kasnije bio iznesen na nosilima s terena.

Prve informacije govore kako se radi o težoj ozljedi, no za sada iz Dinama nisu potvrdili o čemu se točno radi.

Dinamo je ovom pobjedom došao na dva boda od Hajduka te ostao u utrci za naslov prvaka Hrvatske.

M.Š.
Foto: Nenad Dugi/Goran Mehkek (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.